Magazin
26 ogledov

Glasbeni talent proti političnemu

Gordana Stojiljković (Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Kateri šov bo v nedeljo zvečer pred male zaslone privabil več gledalcev?

V nedeljo zvečer bosta gledalce pred televizijske zaslone prikovala dva za Slovenijo skoraj enako zanimiva dogodka. Na eni strani bodo slovenski državljani tega dne na voliščih oddali svoj glas o tem, ali bomo odločitev o meji s sosednjo Hrvaško prepustili pravnikom ali politikom. Na drugi strani pa bomo med desetimi finalisti izglasovali zmagovalca resničnostnega šova Slovenija ima talent. Vprašanje je, ali bo referendum glavna nedeljska tema, saj imam občutek, da imajo ljudje čez glavo političnih “talentov”, ki težko uprizorijo kakšen dovršen skupinski nastop in raje solirajo.

Nacionalni ponos. Na drugi strani pa je najbolj gledan resničnostni šov v Sloveniji razkril, koliko skritih talentov je mogoče najti med običajnimi ljudmi, ki so si upali stopiti pred ljudstvo in žirijo ter tvegati izžvižganje ali pa salve navdušenja. Očitno tovrstni nacionalni ponos, ki ga je v pogovoru za Žurnal24 izpostavil producent oddaje Donald Rose, deluje bolj povezovalno kot prepričevanje naših politikov.

Zato sem prepričana, da bodo Slovenci raje, kot da bi opazovali trkanje po prsih tiste politične opcije, ki ji bo uspelo prepričati ljudstvo za svoj glas, glasovali za svojega favorita v TV šovu, ki se mu bodo uresničile sanje. In morda bo tudi gledanost višja kot pa predvidena 40-odstotna volilna udeležba.

Kateri talent – glasbeni ali politični – bo torej pritegnil več gledalcev? V nedeljo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.