Magazin
8 ogledov

Glasbenik, producent, DJ

1/2
Žurnal24 main
Nadarjeni multiinstrumentalist, producent in didžej Simon Green je idejni vodja osemčlanske skupine Bonobo, ki je ob 20. obletnici kluba K4 nastopila v ljubljanskih Križankah.

Simon Green
je po nekaj izdanih singlih prvič resno opozoril nase z albumom Animal Magic. Uspešnost plošče je bila posledica hajpa, ki se je v tistem času ustvaril okoli žanra, ki so ga mediji poimenovali "chill out". Po drugem albumu Dial M for Monkey je Simon sestavil skupino glasbenikov, katerih "live act" velja za enega najboljših na področju počasnejše, jazzy elektronike.

Zadnji album Days to Come, ki je izšel predlani, je skupino popeljal med zvezde. Po Simonovih besedah je zadnji album le razširitev glasbe, ki so jo ustvarjali že prej. "Dodali smo ženski vokal ter več posnetkov v živo," pravi. Gre za ploščo počasne, downtempo elektronike z vplivi jazza, drum'n bassa, folka in svetovnih godb. Več o glasbenih vplivih, ki so Simona spremljali skozi leta ustvarjanja, zgodbah, ki stojijo za albumi, improvizaciji, ... si oglejte v videointervjuju.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.