Magazin
24 ogledov

Gledališče v Trstu oživljeno

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
V Slovenskem stalnem gledališču se je v petek s podpisom pogodb igralcev začela sezona. Vse kaže, da je v Kulturnem domu posijal žarek upanja.

Vsi igralci dosedanjega ansamla so podpisali pogodbe, ki veljajo do 15. junija 2010.S tem se v tržaškem Kulturnem domu s prvo abonmajsko pobudo začenja nova sezona gledališča.

Po podpisu pogodb so igralci preklicali poziv k bojkotu gledališča, ki so ga pred dnevi izrekli v Kopru. Upravitelj SSG Andrej Berdon in ravnatelj gledališča Tomaž Ban sta z razpletom zadovoljna in se veselita začetka januarske abonmajske kampanje.

Gledališče ne počiva
Sezona SSG pa se začenja že danes z izvenabonmajsko predstavo. Ob 17. uri bo v Mali dvorani Kulturnega doma v Trstu otroška predstava Olgica in Mavrica v produkciji SSG.

Žal pa zaradi slabih vremenskih razmer odpade napovedano solidarnostno gostovanje ansambla SNG Opere in baleta Ljubljana z Mozartovim Gledališkim direktorjem in Rossinijevo Ženitno pogodbo. Operni enodejanki bi morali biti na sporedu ob 20.30 uri.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.