Magazin
12 ogledov

Goljufije v Benetkah

Žurnal24 main
Benetke ljubijo turisti, njih pa imajo radi takšni in drugačni goljufi. Če greste v Benetke, raje imejte s seboj drobiž.

V Benetkah, kamor se vsako leto zgrne na milijone turistov, so spet razkrili goljufijo, v katero so spet vpleteni prodajalci vozovnic za vodni avtobus (vaporetto), ki vozijo po beneških kanalih in med otoki v laguni. Goljufijo, ki naj bi trajala že najmanj nekaj mesecev, so razkrili v televizijski oddaji Striscia la Notizia. Ustvarjalci oddaje so s skritimi kamerami spremljali prodajalce vozovnic za vodni avtobus in dogajalo se je tole: turisti so plačali z bankovci za 20, 50 in 100 evrov, prodajalci pa so jim vračali premalo denarja – prikrajšali so jih na primer za 50 ali za deset evrov.

Ko sta se dve žrtvi vrnili na kraj zločina in zahtevali nazaj manjkajoči denar, so jim ga prodajalci sicer vrnili, a velika večina ogoljufanih turistov tega ne stori. Ko je televizijska ekipa enega od prodajalcev, ki so ga večkrat posneli pri goljufiji (goljufali seveda niso vsi prodajalci, ki so jih opazovali s kamerami), postavila pred dejstvo, je besno pridrvel iz kioska in člana televizijske ekipe porinil na tla.

Stalna praksa
To pa sploh ni prvič, da so v Benetkah razkrinkali prodajalce vozovnic za vaporetto, ki tako radi goljufajo turiste. Lani so aretirali sedem ljudi in v njihovih žepih našli sumljivo visoke vsote denarja. Družba ACTV, ki skrbi za javni promet v Benetkah, torej tudi za vodne avtobuse, pa je že napovedala temeljito preiskavo. Benetke pa ostajajo eno tistih mest, kjer na turiste ves čas prežijo tisti, ki si želijo na njihov račun vsaj malo zaslužiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.