Magazin
181 ogledov

Golo telo v 150 letih

Fotografija The Last Sitting Berta Sterna iz leta 1962. (Foto: Bert Stern) Žurnal24 main
Nude Visions. Poučna fotografska razstava v dunajski galeriji WestLicht.

Kako se je dojemanje lepote in moralnosti spreminjalo skozi desetletja in kako je to ujel fotografski objektiv, si lahko do 30. januarja ogledate na skupinski fotografski razstavi Nude Visons na Dunaju. Na razstavi je na ogled več kot 250 fotografij golih teles vse od začetkov fotografije aktov iz 19. stoletja do danes.

Fascinacija nad goloto
"Nič ne more bolj pritegniti pozornosti ljudi kot golo človeško telo," je pred sto leti izjavil novinar in fotograf Kurt Freytag. In če se je ideal lepote v 150 letih spreminjal in prilagajal trenutnemu okusu, fascinacija nad goloto ostaja stalnica.

tetoviran mo%C5%A1ki, akt | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Od eksotike do glamurja
Razstava je razdeljena na sedem tematskih sklopov: eksotika 19. stoletja, umetniška fotografija okrog leta 1900, avantgarda 20. in 30. let 19. stoletja, umetniški položaji po letu 1945, naturalizem, moški akt in glamur. Vstopnina za odrasle je 6,50 evra, za študente pa 4 evre. Galerija je med prazniki in ob ponedeljkih zaprta; od torka do petka dela od 14. do 19. ure, ob sobotah pa od 11. do 19. ure.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.