Magazin
31 ogledov

Gospodar prstanov: Conquest

1/6
Žurnal24 main
Igra temelji na filmski trilogiji Petra Jacksona – Gospodar prstanov.

V igri se boste prav tako srečali z izvirnimi deli fantazije J. R. R. Tolkiena, ki jih je Jackson v filmu preprosto preskočil. V igri je nekaj novosti, kajti tokrat lahko izbirate med dobrim in zlim ter se borite za njihove višje cilje. Če izberete dobro stran, boste priča že znani zgodbi, ki je večinoma prikazana tudi v samem filmu. Če se odločite za pripadnost negativnim silam, pa se boste znašli v vam še neznani zgodbi. V tem primeru pričakujte, da Frodu ne bo uspelo uničiti prstana in da bo zmagal mogočni Sauron.

OCENA: 7/10

Izbira med liki je zelo pestra. Če določene dele igre zaigrate uspešno, imate možnost izbora med nekaterimi junaki, ki pa imajo boljše in drugačne sposobnosti. Vsekakor pa uporabljate lahko in težko orožje za različne kombinacije med spopadom. Zelo prav pride tudi protinapad ali obramba, kjer se izmaknete napadalcem. Vsak lik ima tudi svoja posebna orožja, ki se uporabljajo bolj poredko. Če vam bojevanje z meči ni pisano na kožo, so na voljo tudi lok in puščice, ki pa utegnejo biti kdaj tudi ognjene. Lahko izberete celo Trole, ki so močnejši od večine drugih. Lahko jezdite tudi konja, ki pride prav, ko se je treba zagnati med množico.

PLATFORMA: PS3, Xbox, PC, Nintendo DS

Igro lahko tudi nadgradite prek spleta, a to velja le za Xbox in PS3. Verzija za Nintendo DS je zelo osnovna in ima zelo slabo izbiro likov. Prav tako je pogled izometričen, kar oteži igranje. V različicah za konzole nove generacije teh težav seveda ni. Multiplayer ponuja nekaj klasičnih načinov igranja, ki so prirejeni glede na temo igre.

Igra je grafično zelo dodelana. Gibanje v njej le redko predstavlja problem. Temelji na igrah Star Wars Battlefron, ki so bile v tem pogledu zelo dobro kreirane. Glas je posodil igralec Hugo Weaving, ki je prav tako igral Elronda v filmski trilogiji.

Ocene za igro so bile bolj povprečne kot dobre (preveč naj bi bilo mahanja z orožjem), sam pa sem mnenja, da bodo ljubitelji Gospodarja prstanov vsekakor uživali v igranju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.