Magazin
57 ogledov

Grelniki od 10 evrov naprej

mraz, gretje, ogenj Shutterstock
Ogrevanje. V manjših prostorih lahko temperaturo dvignete tudi brez centralne napeljave.

Mraz. Temperature bodo v prihodnjih dneh padle pod ledišče, zato je skrajni čas za začetek ogrevanja prostorov. Če razmišljate o alternativni centralni napeljavi ali bi za zdaj radi ogreli le nekaj prostorov, imate na voljo več cenovno ugodnih grelnih teles. Upoštevati je treba le, da gre za nadomestke, primerne za ogrevanje posameznih sob, ne pa vse hiše ali velikega večsobnega stanovanja, saj bi v tem primeru tovrstno ogrevanje lahko globoko poseglo v vaš žep.


1. Električni grelniki: od 10 €
Najširši izbor imate pri električnih grelnikih. Od preprostih kaloriferjev z ventilatorjem za 10 evrov do halogenskih peči za 25 evrov in večjih električnih radiatorjev za 250 in več evrov. Če niste med tistimi, ki elektriko na ekološki način proizvajajo sami, bodite pazljivi, saj so grelniki velik porabnik energije.

2. Plinske peči: od 100 €
Samostojne majhne plinske peči, ki niso priključene na centralno ogrevanje, so prav tako primeren dodaten vir toplote. So premične, kar pomeni, da jih brez težav prestavljate iz prostora v prostor. Strah pred uhajanjem plina je odveč, saj jih ima dandanes večina tudi varnostni sistem, ki peč izklopi, če prostor ni dovolj prezračen. Za osnovni model takšne peči boste odšteli dobrih sto evrov.

3. Klimatske naprave: od 150 €
Prednost novejših klimatskih naprav je, da imajo tudi funkcijo ogrevanja. Ob prvem mrazu vas torej lahko ogreje klima, ki hitro segreje zrak, nastavite pa lahko tudi termostat za konstantno vzdrževanje temperature. Cene klimatskih naprav z ogrevanjem se začnejo že pri 150 evrih.

4. Peči in kamini: od 160 €
Če stanovanje dopušča možnost, se lahko vrnete k starodavnemu načinu ogrevanja in si omislite peč ali kamin na drva. Najcenejši model stane 160 evrov, pri 300 evrih pa imate že zelo veliko izbire.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.