Magazin
22 ogledov

Grunge pionirji

1/33
Žurnal24 main
V ponedeljek, 19. oktobra, so v Kinu Šiška nastopili pionirji grungea Mudhoney. Občinstvo sta ogrevala benda Dicky B. Hardy in The Fractions.


"Če bi vi prišli v moje rodno mesto igrat, vas sicer ne bi prišel gledat, ampak cenim, da ste vi prišli na naš koncert," je bil do občinstva iskren vokalist Mark Arm.

Bend, ki je v Ljubljano prišel premierno po 21 letih obstoja, ima v rokavu še vedno energijo stare šole, kar pomeni, da so za energični koncert fizično sposobni in pri delu predani svojim koreninam. Beseda grunge je po besedah izumiteljev zvrsti brezpomenska, saj so jo naredili mediji. Bend, ki je bil inspiracija Kurtu Cobainu, je preigraval vse od klasik (Touch Me I'm Sick, Suck You Dry, Hate The Police) do najnovejšega albuma The Lucky Ones (The Lucky Ones, Tales of Terror).

Na oder je dvakrat "vdrl" nekdo, ki si je želel skakati z odra. Enkrat mu je uspelo pobegniti pred varnostnikom, drugič pa je taistega človeka z odra zbrcal kar sam bend. "Zob" bendu iz zibelke grungea Seattla očitno ne manjka, ne v glasbi, ne na odru. Po koncertu sta si za intervju vzela čas kitarist Steve Turner in vokalist Mark Arm.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.