Magazin
22 ogledov

Guitar Hero: AEROSMITH

1/6
Žurnal24 main
Končno so moji dobavitelji prisluhnili moji želji in mi poslali paket Guitar Hero, ki je vseboval različico igre s skupino Aerosmith.

Radost, ki jo je bilo takoj videti na obrazu mojega sina, je težko opisati. Mislil sem, da o igri ne ve ničesar, a se je izkazalo, da njegovi sošolci že na veliko žagajo po plastičnih kitarah in jih vse to spravlja v dobro voljo. Sploh se mi zdi, da je za mladino super, da spoznava glasbo skozi igro. Za vse tiste, ki ne vedo ničesar, naj omenim, da za igranje potrebujejo posebno kitaro, s katero simulirajo igranje.

 

OCENA: 9/10

Cena takšnega kompleta za igranje je približno sto evrov, kar sprva deluje veliko, toda glede na to, da v kompletu dobite še igro in da lahko isti kontroler uporabite še v drugih igrah iz serije Guitar Hero, je cena sprejemljiva. Glede na težavnostno stopnjo uporabljate od tri do vseh pet gumbov. Pri petih postane igra zapletena, saj imamo na voljo samo štiri prste. Če pravilno sledite vrstnemu redu, se vam točke pomnožijo. Ko se vam ponudi zvezdna moč, uporabite palico za tremolo ali gumb select, s katerim sprožite podvojitev točk. Če naredite preveč napak, pa vam kazalec na desni strani zaslona pade pod raven, kjer se igra tudi konča. Igro lahko igrate tudi on-line proti naključnemu igralcu.

PLATFORMA: PS3, PS2, Xbox 360, Wii, PC

Guitar Hero Aerosmith ni najnovejša v seriji. Vključuje 41 pesmi, kar je sicer zelo malo za vsoto denarja, ki jo moramo odšteti za igro. Vsekakor pa nas določeni hiti, kot je Walk This Way z Run DMC, spomnijo na lepe čase. Srečamo tudi druge posebne goste, kot so The Kinks, Cheap Trick in Lenny Kravitz. Razen kitarskih rifov, ki jih je treba odigrati, se spopademo tudi s težkimi solističnimi deli, ki so vsaj za moj okus včasih predolgi. Nekatere pesmi so člani skupine Aerosmith posneli na novo, da bi bila kakovost zvoka tako dobra kot novejše pesmi.

 

V kompletu boste dobili Gibson Les Paul z napisom Aerosmith, uporabljate pa lahko tudi kontroler iz paketa Guitar Hero 3. Za ljubitelje vredno nakupa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.