Magazin
16 ogledov

Guitar Hero – Van Halen

1/6
Žurnal24 main
Predstavljamo vam tretjo igro iz serije Guitar Hero, ki temelji na velikih legendarnih rockerskih skupinah.

Pisal sem že o nepogrešljivih igrah, v katerih ste lahko na kitaro žagali uspešnice skupin Aerosmith in Metallica. Obe igri smo pohvalili, kar bo težko reči za novo različico, v kateri se boste dotaknili skupine Van Halen, a žal ne njihovih ustanovnih članov: Sammyja Hagarja, Michaela Antonyja in Garyja Cherona. Bend se namreč predstavi v zasedbi, ki jo je bilo mogoče zaslediti lani, ko je igra nastajala. Tako boste imeli čast zaigrati kar tri kitarske sole legendarnega Eddieja Van Halena in preigravati nekaj komadov, v katerih je pel zloglasni David Lee Roth. 

 

OCENA : 6/10

 

Skupaj je na voljo 25 pesmi skupine Van Halen in 19 dodatnih pesmi drugih izvajalcev, ki so bili navdušenci omenjene skupine. Te sta izbrala Wolfgang Van Halen in David Lee Roth. Naj omenim samo nekaj pesmi, ki vam bodo zagotovo delale preglavice na zahtevnejših nivojih: Jump, Panama, So This is Love?, White Wedding, Beautiful Girls, Ain't Talkin' 'bout Love, And the Cradle Will Rock, Eruption in Double Vision.

 

Sicer pa je skupina ena od tistih, ki ne vedo, kdaj je dobro nehati. Svoje delovanje raztegujejo do onemoglosti in zdaj, v času recesije, je to še bolj očitno v glasbenih vodah. Denarja od prodaje zgoščenk ni in treba je najti drug vir dohodka. Prodati pravice za igro je en način, kako priti do njega. Mogoče pa gre samo za krizo srednjih let in so fantje hoteli le povedati, da so še vedno v igri in še znajo stati na odru. Tako kot bomo te dni lahko videli na odru tudi Hazard. Mogoče bi si morali tudi oni omisliti svojo različico igre Guitar Hero.

Ocene po svetu tej igri niso bile pretirano naklonjene. Najverjetneje zato, ker je bilo od igre pričakovati več, saj so več ponujale že prejšnje igre. Celo pravi navdušenci skupine so bili nekoliko razočarani, saj je praktično polovica komadov od drugih avtorjev, prvih članov skupine, ki so praktično zaslužni za vse, pa sploh ne omenijo.

 

PLATFORMA: PS3, PS2, Xbox 360, Wii

 

Vsekakor pa bo igra navdušila tiste, ki so naveličani vseh drugih različic te igre in jim je zmanjkalo izzivov. Van Halen je konec koncev vseeno skupina, ki je od 1972 leta do danes ustvarila ogromno hitov. V osemdesetih je na ameriški lestvici Billboard Hot 100 imela največ hitov med heavy metal in hard rock skupinami. Če se ne morete odločiti glede nakupa igre, naj povem, da Guitar Hero 5 vsebuje nekakšen demo za igro Van Halen, kjer lahko zadevo preizkusite tudi sami. Osebno mi je všeč, da se današnji otroci spoznavajo s tovrstno glasbo prek igranja. Upam tudi, da bo spet kakšno veleslovensko tekmovanje v tej igri, kot je bilo lani v TechnoMarketu. Jump.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.