Magazin
22 ogledov

Gurmanska poezija za hišne ljubljenčke

Žurnal24 main
Kmalu bo tu veseli december, ki s seboj prinaša sproščeno praznično vzdušje. A ne za vaše ljubljenčke, saj hrup, poki petard in ognjemeti zanje predstavljajo pravo nočno moro. Zato jim praznike polepšajte z gurmanskimi užitki.

Kmalu bo tu veseli december, ki s seboj prinaša sproščeno praznično vzdušje, sladki vonj kuhanega vina in glasen smeh vesele druščine na vsakem koraku. V kaosu prazničnega navdušenja pa nehote pozabljamo na svoje hišne ljubljenčke, ki ne razumejo, zakaj preživljajo dneve in večere sami. Veseli december je za naše psičke in mucke najhujša nočna mora. Zaradi hrupa, zabav, pokov petard in ognjemetov so zmedeni in prestrašeni. Medtem ko sami uživate v kaosu veseljačenja, se kosmate kepice raje skrijejo v kakšen tih kot vašega doma in potrpežljivo čakajo, da praznični vrvež mine. Vseeno pa se lahko potrudimo in naredimo praznični čas prijeten tudi za svoje kosmatinčke.

Naj jim igra radio
Pasjo posteljico ali mačjo blazinico prestavite v najbolj tih in miren prostor v svojem domu. Za to sta najbolj primerni kopalnica ali shramba, ki prepuščata najmanj hrupa iz okolice. Poleg tega lahko živalci pustite prižgan radio, da zaduši morebitno pokanje petard in raket na ulicah. Za boljše počutje jim v posteljico postavite še najljubše igrače, da se ne bodo počutili tako osamljene in se bodo lahko zamotili.

Praznične dobrote tudi za njih
Praznične dobrote so prav tako nepogrešljivi del praznovanja. Seveda si tudi vaši kosmatinčki želijo del prazničnega kosila in vas moledujejo s hrepenečimi pogledi. Povsem razumljivo je, da bi praznične dobrote radi delili s svojimi ljubljenčki, vendar pa človeška hrana težko obleži v mačjih in pasjih želočkih ter jim lahko celo škoduje. Svojim živalskim prijateljem privoščite le najboljše, zato jim postrezimo s hrano, pripravljeno posebej zanje. Vaš pasji kosmatinec bo navdušen nad slastnim obrokom znanega proizvajalca z jagnjetino in govedino, praznični jedilnik pa lahko popestrite še s šestimi različnimi okusi. Tudi mačje dame se rade razvajajo. Ponudite jim gurmansko razkošje v treh okusih – s pravimi koščki piščanca, tuninih filejev in morskih sadežev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.