Tokrat nam je recept za odlično sladico zaupala Ana Roš iz znane Hiše Franko v Kobaridu.
Sestavine:
- 1 glava zelja,
- 1 črn tartuf,
- 1 šop mlade špinače/blitve,
- olivno olje,
- sol,
- poper,
- 0,25 kg skute,
- 0,25 kg krompirja,
- 0,1 kg mascarpone,
- 10 rezin pancete.
Priprava: Previdno razprite zeljne liste, da jih ne strgate, sperite jih pod vodo in blanširajte v slanem kropu. Nato jih vrzite jih v ledeno vodo, da zadržijo klorofil. Potem pregnetite skuto in kuhan krompir, dodajte mascarpone, sol in poper. Iz zeljnih listov oblikujte lične žepke in jih s panceto zavezite v paketek. V peči jih pecite na 175 stopinj, in sicer približno dvanajst minut. Medtem operite mlado špinačo, jo deset sekund kuhajte v vrelem kropu in jo vrzite v ledeno vodo. Špinačo v mešalniku skupaj z nekaj tekočine, v kateri se je kuhala, zmešajte v gladko omako, jo precedite in vrnite na ogenj, da se kuha naslednjih petnajst minut. Solite in poprajte. En črn tartuf zakuhajte v dveh decilitrih kokošjega fonda; zmiksajte, solite in poprajte. Štiri rumenjake stepite v gladko kremo in ji na curek dodajte vroč tartfuov fond (na pari do 82 stopinj). Počasi ohladite.
Postrežba: V globlji krožnik vlijete kremo mlade špinače in nato tartufov zabaion. Nanj položite hrustljavo pečene žepke, garnirajte jih z nekaj sveže naribanega črnega tartufa, šopkom zelišč in v peči sušenimi listki krompirja.
Naj vam tekne!