Magazin
61 ogledov

Gurmanski užitki z vinsko kapljico

Kakšno vino boste postregli k večerji? Žurnal24 main
Kombiniranje različnih vrst hrane in vina je postalo že prava umetnost. Tokrat vam bomo zaupali, katera vina najbolj gredo k različnim jedem.

Privoščite si pravo gurmansko poslastico in poleg izbranih jedi ponudite primerno vinsko kapljico.

Vina zraven glavnih jedi
Če se odločite, da boste za kosilo ali večerjo pripravljali azijsko hrano, potem se vsekakor odločite za dišeči traminec, k tajski hrani pa se dobro poda tudi rizling.
K pikantnim jedem prav tako izberite dišeči traminec ali rizling.
Zraven jedi z gobovimi omakami ter zraven lososa in tune sommelierji priporočajo modri burgundec, če pa boste pripravljali govedino, zraven postrezite vino cabernet sauvignon.
K jastogu izberite beli burgundec, h karpaču pa vino barbaresco ali šampanjec. Slednjega morate nujno izbrati, če pripravljate kaviar.
Če se odločite za kraško pojedino in goste razveselite s pršutom, zraven izberite barbero, šampanjec ali sivi pinot.
K rakom postrezite rizling, za školjke pa izberite vino muscadet.
Zraven dunajskega zrezka se bosta prilegla tako malvazija kot rizling, zraven sirov pa dišeči traminec.

Vina k sladicam
Če si boste privoščili čokoladne sladice, se bo zraven dobro prileglo vino banylus ali port. Zraven piškotov postrezite santo, k tiramisuju pa sladki muškat, ki se zraven italijanske sladice odlično prileže.

Veliko gurmanskih užitkov vam želimo!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.