Magazin
24 ogledov

Hitler podira tabuje v Berlinu

1/16
Žurnal24 main
Razstava z naslovom Hitler in Nemci: Narod in zločin predstavlja osebnostni kult, ki je omogočil vzpon nemškega voditelja.

Od jutri naprej bo prvič po drugi svetovni vojni v glavnem nemškem muzeju na ogled razstava o Hitlerju, ki predstavlja odnos med velikim nemškim voditeljem in Nemci.

Kot poročajo tuji mediji, razstava odpira tabuje in prostor za razpravo o tem, kako je lahko Hitler ne le uspel priti na oblast, ampak je na oblasti ostal, tudi ko je bil ob koncu druge svetovne vojne na vidiku popoln poraz Nemčije.

Razstava sovpada z objavo študije, ki je pokazala, da si deset odstotkov Nemcev želi voditelja, ki bi deželo vodil s trdo roko, 35 odstotkov pa jih je prepričanih, da deželo "nevarno" preplavljajo tujci.

Na njej je mogoče videti zbirko zgodnjih nacističnih izdelkov, od propagandnih posterjev, doprsnih kipov Hitlerja, kart, s pomočjo katerih so se Nemci lahko učili imena vodilnih nacistov, vojaške obleke, rdečo svastiko med okraski za novoletno jelko in figurice nemških vojakov za otroke.

Razstava bo v Nemškem zgodovinskem muzeju v Berlinu na ogled od petka do 6. februarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.