Magazin
26 ogledov

Hitra hrana kriva za alergije

Med glavnimi razlogi za porast alergij strokovnjaki navajajo nezdravo hrano. (Fo Žurnal24 main
Hitra prehrana je glavni razlog za številne alergije, ki so razširjene med otroki, menijo britanski zdravniki.

Mastna hrana, rdeče meso in kruh, ki vsebuje tudi sladkor, ter maščobe so glavni razlog, zakaj je vse več otrok in najstnikov podvrženih različnim alergijam. Britanski zdravniki so ugotovili, da takšna hrana očitno zmanjšuje količino dobrih bakterij v črevesju, ki so izjemno pomembne za imunski sistem. Brez njih smo podvrženi mnogim alergijam.

Trikrat več kot včasih
Število ljudi, ki bolehajo za različnimi alergijami, se je v zadnjih 20 letih potrojilo. Vsak tretji človek v življenju zboli za neko vrsto alergije. Mnogi zdravniki menijo, da je med glavnimi razlogi za povečanje alergij tudi obsedenost s higieno. Otrokov imunski sistem bo boljši, če se bo srečal z nekaterimi bakterijami.

Stop mastni in sladki hrani
Študija, pri kateri so primerjali prehrano in zdravje otrok v Burkini Faso in Firencah, je pokazala, da imajo otroci v Burkini Faso veliko manj alergij in v telesu več aminokislin, ki jih varujejo pred obolenji. Tamkajšni otroci se prehranjujejo večinoma z žitaricami, grahom in sadjem, medtem ko Italijani pojedo veliko mesa ter mastne in sladke hrane. "Prehrana afriških otrok ima zelo malo živalske maščobe in proteinov, bogata je s škrobom in vlakninami. Prav tako je pomembno tudi dejstvo, da je njihova prehrana tam proizvedena," pravi dr. Paolo Lionetti z univerze v Firencah.

Drugi strokovnjaki alergije povezujejo z onesnaževanjem, prehranskimi dodatki in celo s preveč eksotično prehrano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.