Magazin
111 ogledov

Hobotnica v solati

Žurnal24 main
Ko se boste lotili priprave teh mehkužcev, ne pozabite na drobno skrivnost – plutovinaste zamaške.

Priprava morskih jedi nekoliko drugače je vedno dobrodošla. Tokrat vam za osvežitev predstavljamo hobotnico v solati.

Sestavine (za dve osebi):

  • približno 300 g hobotnice,
  • strok česna,
  • vejica petršilja,
  • oljčno olje,
  • eno čebulo (lahko rdečo),
  • vinski kis,
  • malo popra in soli,
  • malo rukole (da boste nanjo položili hobotnico).

Priprava:

Najprej hobotnico dobro očistite. Nato jo položite v vodo, ki jo prej solite in poprate. Hobotnico skupaj s plutovinastimi zamaški kuhajte približno slabo uro, da postane mehkejša. Nato narežete čebulo in nasesekljajte česen. Ko se hobotnica skuha, jo narežite na manjše koščke. Nato narežite še peteršilj in hobotnico postavite za nekaj ur v hladilnik. Dobro je, da počaka čez noč, sicer pa jo dajte v hladilnik vsaj za tri ure. Naslednji dan jo pripravite skupaj z omenjenimi začimbami in dodajte kis po okusu.

Ko jo boste servirali, jo položite na rukolo, ki jo prej operete in nanjo nakapajte nekaj oljčnega olja. Zraven lahko postrežete tudi popečene kruhke.

Dober tek!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.