Magazin > Horoskop in Numerologija
24666 ogledov

Kitajski horoskop za leto 2018

kitajski horoskop
Četrtega februarja bomo vstopili v leto psa. Kaj to pomeni za posamezna znamenja?

Leto psa bo trajalo do 4. februarja 2019. Vsem znamenjem se svetuje, da so v tem letu strpni in razumevajoči do drugih, da bi obdržali karmično ravnovesje in se izognili konfliktom. Pes je zemeljsko znamenje. Leto bo pestro, v ospredju pa bodo varnostne razmere. Leto psa je tudi ugodno leto za spremembo življenjskega stila, je pa tudi čas trdnega dela, zato se lahko veselimo bogatih nagrad. V ospredju bo tudi družina. Pes je simbol inteligence in varovanja, kar pomeni, da bomo februarja vstopili v zelo občutljivo obdobje. To leto napoveduje tudi nasilje po vsem svetu.

V letu psa se je rodil tudi ameriški predsednik Donald Trump.

Podgana (1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008)

kitajski horoskop | Avtor: Profimedia Profimedia

Za podgane bo to precej srečno leto. Včasih jih bo kljub temu prevzela občasna žalost. Osredotočajte se na svoje hobije, na stvari, ki hranijo vašo dušo. Ne pozabite na družino in prijatelje, saj so vaše največje bogastvo. Lotite se stvari, za katere menite, da so nemogoče, in uživajte v letu.
Kariera
Zelo verjetno je, da se boste lotevali novih projektov. Zelo boste kreativni. Našli boste nove poti, ki vam bodo olajšali delo. Čutili boste močno potrebo po dokazovanju na delovnem mestu. Bodite pogumni in tvegajte. Imejte v mislih, da morate biti na poti do svojega cilja pripravljeni tudi kaj žrtvovati.
Finance
Vaše finančno stanje bo nihalo. Ne bodite preveč razsipni in najdite nove načine za zaslužek. Načrtovanje izdatkov bo lajšalo vaše glavobole, ki bodo povezani z denarjem. Zgrabite vsako priložnost, ki se vam ponudi. Naj vas zamude ne skrbijo preveč.
Ljubezen
Čakajo vas spremembe. Mikalo vas bo, da bi v svoji zvezi preizkusili kaj novega oziroma se zapletli v ljubezenski trikotnik. Je pa to leto kljub temu zelo ugodno za utrjevanje dolgoletnih zvez. Lahko se pojavijo težave, ki pa jih bosta s partnerjem  z lahkoto odpravila. Srečo v ljubezni pa bodo imeli tudi samski. Leto psa bo za vas romantično.
Zdravje
Na udaru bo vaše duševno zdravje. Ostanite pozitivni in ne prepuščajte se žalosti. Sledite intuiciji. Pazite na svojo energijo, bodite aktivni. Čaka vas neverjetno leto, če se boste držali diete in bolj zdravega načina življenja.

Bivol (1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)

kitajski horoskop | Avtor: Profimedia Profimedia

Zelo verjetno je, da se bo prihodnje leto bivolom spremenilo življenje. Naj vas to ne potre, raje spremembe dobro izkoristite. Ko boste stvari vzeli v svoje roke, se vam bo nasmehnila sreča. Pazite na fizično in duševno zdravje. Zaradi stresa je možno slabše počutje. Vzemite si čas za sprostitev.
Kariera
Čaka vas hektično obdobje, zato je priporočljivo, da si v rednih razmakih privoščite odmor. Sprostitev bo izboljšala vašo učinkovitost. Imejte v mislih, da se bo poplačalo le trdno delo. Pri postavljanju ciljev bodite realistični in leto bo polno uspehov.
Finance
Vaše finančno stanje bo stabilno, občasno pa bo treba zategniti pas. Ne bojte se, leto bo kljub temu uspešno. Ne zapravljajte preveč. Denar porabljajte za nujne stvari in izboljšanje domačega okolja. Varčujte.
Ljubezen
Prekinili boste nezaželene odnose in se osredotočali le na tiste, ki so vam pomembni. Vaše spolno in ljubezensko življenje bo v ospredju. S partnerjem bodite iskreni. Leto je ugodno za pomembne odločitve na ljubezenskem področju, kot na primer za poroko, spočetje otroka … Leto bo polno ljubezni in strasti, a ostanite na realnih tleh. Samski imajo zelo dobro možnost, da srečajo sorodno dušo. Zelo verjetno je, da boste kakšno posebno osebo spoznali preko prijateljev. Ne vmešavajte se v zasebna življenja družinskih članov in prijateljev, da ne povzročite spora.
Zdravje
Na vidiku ni večjih težav. Nekateri pa boste čutili posledice starih poškodb. Naj vas strahovi in živčnost ne ohromita. Da bi ostali fit, spremenite jedilnik in telovadne navade.

Zmaj (1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012)

kitajski horoskop | Avtor: Profimedia Profimedia

Pred vami je impulzivno obdobje, kar ni nujno slabo. Čaka vas ogromno priložnosti, na vas pa je, da jih izkoristite. Dobro obdobje za izboljšanje svojega zasebnega in profesionalnega življenja. Ostanite pozitivni in ne izogibajte se delu, saj bo le tako leto 2018 uspešno tudi za vas.
Kariera
Zelo verjetno je, da boste na področju kariere naleteli na ovire in zamude. Morda boste prav zaradi tega izkusili neko novo vrsto svobode na delovnem mestu in našli nove načine, da izrazite svojo kreativnost in talente. Trdo delo vas bo leta 2018 pripeljalo zelo daleč. Ne pozabite pa na sprostitev. Trudite se za dobre odnose na delovnem mestu in lažje boste napredovali. Osredotočajte se na naloge.
Finance
Če boste v delo vložili še več truda, boste s svojimi financami več kot zadovoljni. Kljub temu ne zapravljajte denarja za stvari, ki niso nujno potrebne, ampak varčujte za slabše čase. Če bo mogoče, zmanjšajte svoje dolgove.
Ljubezen
Samske čaka čudovito leto. Vezane bo mikal skok čez plot. To bi bila napaka. Raje se osredotočajte na svojo zvezo. Nekateri si boste zaželeli poroke. Od vas bodo veliko zahtevali tudi prijatelji in ostali člani družine. Lahko pride do manjših sporov.
Zdravje
Obkrožala vas bo pozitivna energija. Vaše zdravje bo dobro. Leto 2018 bo idelano za nove športne podvige, a tudi družbenokoristna dela. Zaradi dobrih del se boste počutili bolje in zmanjšali stres.

Zajec (1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2001)

kitajski horoskop | Avtor: Profimedia Profimedia

Tudi to znamenje čaka veliko sprememb. Če boste poskušali plavati proti toku, leto zagotovo ne bo srečno. Ukvarjate se s stvarmi, ki vam prinašajo veselje. Veliko se boste naučili. Spomnite se tudi preteklih izkušenj, ki bodo v tem letu zlata vredne.
Kariera
Postavite si visoke cilje in jih poskušajte doseči. Leto bo zelo ugodno. Z dušo in telesom se vrzite v delo. Prilagodite ali spremenite cilje, če se vam bo zazdelo, da jih je nemogoče doseči. Pojavile se bodo ovire, a zdržite. Vztrajnost se bo obrestovala. Nekateri boste težko shajali z nadrejenimi in kolegi.
Finance
Pojavile se bodo številne priložnosti za zaslužek. Pri zapravljanju bodite previdni. Največji dohodek lahko pričakujte proti koncu leta.
Ljubezen
Čakajo vas čustveni preobrati, kar lahko vpliva na vaše ljubezensko življenje. Ne dovolite, da vam čustva zameglijo razsodnost. Premislite, kaj si na tem področju zares želite. Odprta in iskrena komunikacija s partnerjem bo odprla pot čudežem. V vaše življenje se bodo poskušali vmešavati prijatelji in tudi družina. Pokažite jim, kje so meje. Zaupajte intuiciji.
Zdravje
Zajce lahko čakajo zdravstvene težave. Bolj boste leni, tudi kar se zdravega življenjskega stila tiče. To bo seveda vplivalo na vašo telesno pripravljenost. Gibajte se!

Tiger (1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010)

kitajski horoskop | Avtor: Profimedia Profimedia

Veliko se bo dogajalo. Spremembe dojemajte kot nekaj pozitivnega. Priložnosti zgrabite takoj. Poskrbite zase in se ne razdajajte preveč. Bodite srečni, naučite se dajanja in tudi sprejemanja. Ostalo bo prišlo samo od sebe.
Kariera
Če boste trdo delali, lahko napredujete ali se razveselite povišice. Leto psa je dobro leto za menjavo službe. Priložnosti bodo potrkale na vaša vrata. Učite so iz preteklih napak in nadaljujte svojo poti, ob tem pa se potrudite za čim boljše odnose z nadrejenimi.
Finance
Pojavile se bodo priložnosti za dodaten zaslužek. To bo predvsem odvisno od vaše kreativnosti. Tudi iskrenost se vam bo izplačala. Bodite pozorni, koliko zapravite. Poskušajte povečati prihranke.
Ljubezen
Zaželeli si boste sprememb. Če s svojim ljubezenskim življenjem niste zadovoljni, vam bo leto 2018 pomagalo prekiniti staro zvezo in poiskati novo. Načrti se vam bodo izjalovili, bolj uspešne pa bodo vaše impulzivne akcije. Družina in prijatelji bodo vašemu življenju dali nov smisel. Obdali vas bodo s toplino.
Zdravje
Z zdravjem in razpoloženjem ne boste imeli težav, kljub temu ne pretiravajte z delom. Prehranjujte se zdravo, poskrbite pa tudi za svoje duševno zdravje. S pozitivnim mišljenjem boste prišli zelo daleč, tudi na zdravstvenem področju.

Kača (1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013)

kitajski horoskop | Avtor: Profimedia Profimedia

Takšnega občutka svobode, kot ga boste občutili v letu 2018, že dolgo niste občutili. Lahko se boste posvetili rečem, ki jim imate radi. Bolj spontani in impulzivni boste. Našli boste tudi čas za preizkušanje novosti. Čaka vas zelo lepo obdobje.
Kariera
Prihaja odlično obdobje. Vaša impulzivna narava in samozavest vas bosta pripeljali do uspeha. Poskrbite za dobre odnose s kolegi in nadrejenimi. Prihaja tudi pravi čas za zamenjavo kariere. Poskrbite le, da bo novo delovno mesto perspektivno. Sledite svoji strasti.
Finance
Čakajo vas nepričakovani stroški. Iz težav vas lahko rešijo le prihranki. Ne zapravljate po nepotrebnem in pazite na stanje na svojem računu.
Ljubezen
Pred vami je čustveno leto. Vaši odnosi bodo polni romantike in strasti. Bodite samozavestni in ne bojte se resne zveze. Izogibajte se ljudem, ki bi vas radi premamili v skok čez plot. Leto lahko samskim prinese idealnega partnerja. Prijatelji vam bodo dali energijo in vam nudili podporo.
Zdravje
Posvetili se boste psihičnemu zdravju, predvsem zato, ker vas bodo pestile zdravstvene težave. Imeli boste veliko energije, kljub temu se boste včasih počutili izžete. Pazite na prehrano, bodite aktivni, izogibajte se visokokaloričnim jedem

Konj (1930, 1943, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002)

kitajski horoskop | Avtor: Profimedia Profimedia

Konje čaka srečno leto. Če boste ljubili, kar boste počeli, vam je uspeh zagotovljen. Leto psa bo za te ljudi zares izjemno. Ne posedajte na kavču. Delajte, bodite aktivni in prejeli boste vse, kar si želite. Pomembno pa je tudi, da si tudi za rekreacijo in zabavo odtrgate čas. Posvetite se osebnim in službenim ciljem in ne razdajajte svoje energije po nepotrebnem.
Kariera
Leta 2018 v vašem življenju kariera ne bo v ospredju. Upočasnili boste tempo in tako pridobili čas za učenje novih veščin. Posvetili se boste svoji talentom. Najbolj ugoden čas za povišico ali napredovanje se bo pojavil konec leta.
Finance
V prvem delu leta se s finančnim stanjem še ne boste mogli pohvaliti. A brez skrbi. Ko boste pljunili v roke, se bo izboljšalo tudi stanje na vašem računu. To je dober čas, da investirate v dolgoročne načrte, a tudi vase. Udeležite se kakšnega tečaja.
Ljubezen
Kar se ljubezni tiče, vas čaka čudovito in čutno leto. Samski lahko v tem času najdejo svojo sorodno dušo in se umirijo. Čaka vas tudi veliko novih poznanstev. Na razpolago pa ne boste le partnerju, ampak tudi prijateljem in družini. Leto 2018 je dober čas, da poskušate izboljšati slabe odnose z najbližjimi.
Zdravje
Vzponi in padci. Poskrbite, da svoje energije ne boste zapravljali za nepomembnosti. Vaše psihično stanje bo boljše od fizičnega. Pazite na svojo prehrano, bodite aktivni in izogibajte se stresu.

Koza (1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003)

kitajski horoskop | Avtor: Profimedia Profimedia

Leto psa vam bo prineslo pomembne spremembe. V tem času bo vaša intuicija na vrhuncu. Sprejmite prave odločitve. Čaka vas samozavestno in bogato leto.
Kariera
Leto bo na tem področju precej dolgočasno, brez večjih sprememb ali pretresov – vsaj na začetku leta. Tekom leta pa se bodo stvari obrnile na bolje. Osredotočajte se na svoje delo in ne iščite bližnjic. Najbolj dobičkonosni bodo timski projekti.
Finance
Stabilno leto in tudi zelo srečno, kar se denarja tiče. Na začetku leta se lahko pojavi priložnost, s pomočjo katere boste lahko zmanjšali dolgove. V sredini leta se boste pocrkljali z raznimi darili, na koncu leta pa le poskušate privarčevati kakšen evro več.
Ljubezen
Prijetno leto, polno ljubezni, romantike in strasti. Tisti, ki ste v zvezi, boste z lahkoto začinili svoj zakon oziroma razmerje. Samski pa se lahko veselite novih poznanstev. Leto bo veselo in razburljivo. Bodite odprti za komunikacijo, da se izognete razočaranjem.  Zdravje
Raven energije bo visoka, zato boste z levo roko opravili z vsemi izzivi. Kljub temu sledite načelom zdravega načina življenja. Lahko se pojavijo kratkotrajne zdravstvene težave, zato le poslušajte svoje telo.

Opica (1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004)

kitajski horoskop | Avtor: Profimedia Profimedia

Čaka vas hitro in intenzivno leto. Zelo boste zaposleni. Prisluhnite svoji intuiciji in leto 2018 boste lažje prestali. Na vseh nivojih boste imeli dovolj energije, zato ne skrbite.
Kariera
Vaša kreativnost bo na vrhuncu. Potrudite se, da bi vaše delo opazili nadrejeni. Če boste trdno delali, se lahko veselite bogatih nagrad.
Finance
Povprečno leto, kar se tiče denarja. Pred koncem leta poskušajte zmanjšati ali celo odpraviti svoje dolgove, šele nato uživajte v zapravljanju. Ne zapravljate po nepotrebnem, prijateljem pa družini pa le priskočite na pomoč. Investicije se bodo obrestovale šele pozneje.
Ljubezen
Veliko se boste ukvarjali s čustvi. Premislite, kaj si želite in to sporočite partnerju. Ne bodite vzvišeni. Komunikacija bo izboljšala vajin odnos. Samskim bo leta 2018 lažje. Čaka jih romantičen čas. Nekateri boste zvezo začeli z nekom, ki ga poznate že dalj časa. V prihodnjem letu vam bo družina zelo pomembna. Posvetite se ji. Leto 2018 bo idealno tudi za prekinitev odnosov, ki vam ne služijo več.
Zdravje
Ne boste imeli večjih težav. Občasno boste sicer brez energije, čemur pa se lahko z redno telovadbo in zdravo prehrano izognete. Ukvarjajte se s hobiji, ki vas razveseljujejo.

Petelin (1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005)

kitajski horoskop | Avtor: Profimedia Profimedia

Imeli boste nekaj skrbi. Veliko bo nesporazumov in turbulenc, in to na skorajda vseh področjih vašega življenja. Sprejeti boste morali težke odločitve, zato bodite pozorni na podrobnosti.
Kariera
Kariera v letu psa pri vas ne bo na prvem mestu. Uživali boste v rutini, novi podvigi in projekti bodo nedosegljivi. Odvečno energijo hranite za bolj stresne čase. Prikupite se nadrejenim, in sicer tako, da zadovoljite njihove standarde. Trdo delo, samozavest in predanost vam bosta letos zelo koristili.
Finance
Zadovoljivo. Znebili se boste večine dolgov, čeprav boste nekaj denarja tudi nespametno zapravili. Celo privarčevali boste nekaj denarja. To vam bo uspelo, če boste sledili finančnemu načrtu. 
Ljubezen
Dober čas za reševanje sporov in oblikovanje prijateljskih in ljubezenskih vezi. Če ste v zvezi nesrečni, je čas, da jo prekinete. V tem letu boste sprejemali pomembne odločitve o svojem partnerskem odnosu. Samski boste letos lažje našli sorodno dušo. Nekateri bodo imeli težave z družinskimi člani. Potrudite se za mirno reševanje sporov.
Zdravje
Odlično leto, ki je zelo ugodno tudi za nov fitnes režim. Pozitiven pogled na svet bo blagodejno vplival na vaše fizično in duševno počutje.

Pes (1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006)

kitajski horoskop | Avtor: Profimedia Profimedia

To leto pa za ljudi, ki so rojeni v znamenju psa, boljše kot pretekla leta. Fokusirani boste na svoje življenje. Vedeli boste, kaj si želite in kako boste cilje dosegli. Zelo boste ambiciozni. Pred vami je uspešno obdobje.
Kariera
Zagnani boste, kar je zelo dobro, saj brez trdega dela in predanosti ne boste dosegli večjih uspehov. Nadrejenim pokažite svoje talente. Možno je tudi napredovanje, a le, če boste nastopili zelo samozavestno.
Finance
Povprečno leto. Potrebna bo pazljivost. Osredotočite se na poplačilo dolgov. Pritok denarja bo na začetku leta oviran, proti koncu pa se bo stanje na računu izboljšalo.
Ljubezen
Čakajo vas spremembe, in to že takoj na začetku leta. Tisti, ki ste v resnih zvezah, boste začeli razmišljati o poroki in otrocih. Čaka vas harmoničen čas, ki ga bodo prekinili manjši nesporazumi. Da bi utrdili odnose, prosti čas posvetiti prijateljem in družini.
Zdravje
imeli boste veliko energije in kondicije. Izogibajte se stresu in ne razdajajte se preveč za druge. Pazite na prehrano in ne prenažirajte se. Z meditacijo poskušajte vzdrževati dobro voljo.

Prašič (1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007)

kitajski horoskop | Avtor: Profimedia Profimedia

Leto bo udobno in stabilno. Bolj boste samozavestni in tudi produktivni. Pazite se impulzivnosti. Čakajo vas tudi spremembe, ki se jim ne upirajte, ampak se jim prilagodite.
Kariera
Jezdili boste na valu uspeha. Veliko boste imeli dela, a vam ne bo povzročalo težav. Letos vam nič ne more do živega, a negujte odnose z nadrejenimi in kolegi. Čas bo ugoden tudi za nove projekte.
Finance
S financami boste zadovoljni, svetujemo pa vam, da poskušate zmanjšati dolgove. Poskusite nekaj denarja privarčevati in si zgraditi trdnejšo finančno prihodnost. To bo pozitivno vplivalo tudi na vaše počutje.
Ljubezen
Prva polovica leta bo stabilna, nato pa bo vse več sprememb. Nekateri bosta skakali s cveta na cvet, nekatere pa čaka poroka, rojstvo otroka, ločitev … Vaš partner vam bo pokazal, da se je spremenil. Poskušajte ga razumeti.
Zdravje
Z zdravjem ne boste imeli večjih skrbi. Mentalno boste na vrhuncu. Z veseljem se boste držali zdravega jedilnika in fitnesa načrta.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.