Magazin > Horoskop in Numerologija
29 ogledov

Maj – ustvarjajmo lepo življenje

zivljenje 05.03.13. pomlad, travnik, foto: shutterstock Shutterstock
Mesec maj bo deloval pod močnimi vplivi števila 3, ki bodo v nas znova prebujali otroško nedolžnost in igrivost.

Sonček kuka izza oblakov, v nas pa navihanost postaja vse močnejša. Prebudimo se. Poglejmo okoli sebe. Svet ni grožnja, ni zaroten proti nam in ni slab. Življenje je darilo. Veste, koliko duš bi si želelo biti utelešenih v tem hipu, pa niso? Pustimo duhovni aspekt, poglejte okoli sebe ... Razmere v svetu so vse prej kot prijetne ... lakota, vojne, vse več brezdomstva – ne, dragi moji, razmere v Sloveniji niso slabe. Niso rožnate, ampak marsikje drugje nimajo možnosti preživetja in so dobesedno na cesti. Sprašujem se – kakšna družba smo, da mirno hodimo mimo ljudi, ki v mrazu spijo na betonu. Slovenija je raj; dovolite, da delim z vami povsem drugačen pogled na brezdomstvo in revščino po pol leta življenja v Španiji. Slovenija je kar v redu. Imamo možnost. Torej, dragi moji, bodimo hvaležni in iščimo dobro v vsakem trenutku, situaciji in stanju. Postavimo + namesto –.

Torej, uporabimo domišljijo v pozitivno smer. Sami smo odgovorni za naš miselni proces v glavi. Naj bo obrnjen v pozitivno smer.

Pred leti je postal zelo aktualen feng šuj, ki razlaga odnos med elementi voda, les, ogenj, zemlja in kovina kot destruktiven ali konstruktiven. Voda napaja les, a les vodo izčrpava. Zato če želimo krepiti vodo, mora biti les šibek. Torej – naše misli nas krepijo ali pa nam mečejo polena pod noge. Izbira je naša. Prav vsako našo misel lahko spremenimo in jo nadomestimo z drugačno. Potreben je trud, res je. A uspeh je zagotovljen.

V maju pojdimo v naravo, objemimo drevo, prisluhnimo sebi v tišini gozda, ki poje v svoji lastni melodiji. Smejmo se soncu in smejmo se sebi. Odločimo se, da je v našem svetu vse dobro. Pritrdimo si, da smo dobri in super taki, kot smo, a seveda delajmo na sebi še naprej.

Užijmo trenutek. Obstojmo. In začutimo ... sebe, svoje telo, občutke dihanja, okolico ... Ne pozabimo, da smo tukaj in zdaj. Vse, kar resnično občutimo, je samo ta trenutek. Prerežimo bolečino iz preteklosti. Veselimo je dneva, ki prihaja jutri. A ne izgubljajmo današnjega dneva s skrbmi in hitrico.

Delo za dušo:

  • Večkrat na dan se osredotočite na doživljanje trenutka.
  • Preberite knjigo/udeležite se delavnice o komunikaciji.
  • Izlet v naravo z dobro knjigo.
  • Gibajte se na svežem zraku.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.