Magazin > Horoskop in Numerologija
4703 ogledov

To nam prinaša ponedeljkov sončev mrk

Sončev mrk EPA
Dobrodošli v sezoni mrkov.

Marca se je zgodil lunin mrk, 8. aprila pa pričakujemo sončev mrk. To bo zagotovo vplivalo na vse nas, saj bo spodbudilo določene vedenjske vzorce in občutke prav v vsakem znamenju zodiakalnega kroga. 

Mrki nastanejo, ko se sonce, luna in zemlja poravnajo, kar povzroči dve vrsti mrkov: lunin ali sončev mrk. Sončev mrk se zgodi med mlajem, ko Luna preide med zemljo in soncem ter zapre pogled na del sonca. Lahko pride tudi do popolnega sončevega mrka, tako kot se bo to zgodilo 8. aprila, ko bo luna popolnoma zakrila sonce. Letošnji sončev mrk bo prav poseben, saj bo trajal dlje kot običajno, ker bo luna od Zemlje oddaljena le 360.000 kilometrov, kar je eden od največjih približkov letos, poroča Nasa.

Kaj so vozli usode?

Z astrološke plati se mrki zgodijo, ko Luna doseže zgornjo in spodnjo mejo svoje eliptične orbite, to imenujemo tudi lunina vozla (severni in južni). Ko luna doseže ti dve točki, je v popolni harmoniji s soncem in zemljo, takrat nastopi mrk. Severni vozel usode (h kateremu se pomikamo) je trenutno v ovnu in nam sporoča, naj se bolj potrudimo zase. Včasih je v redu biti sebičen in sebe postaviti na prvo mesto. Južni vozel (od katerega se odmikamo) je v tehtnici in nas spodbuja, da opustimo zastarela prepričanja o odnosih. Vabi nas, naj ne vztrajamo pri stvareh ali odnosih, ki jih ni mogoče izsiliti.

Kaj nam astrološko prinaša sezona mrkov 2024?

Duhovno mrki razjasnijo stvari in nas spodbudijo, da ukrepamo, da jih rešimo. Verjame se, da so to trenutki, ko odločamo o svoji usodi. Spodbujajo nas, da izstopimo iz cone udobja in nas usmerjajo na našo pravo življenjsko pot.

Med sončevim mrkom se sonce in luna združita v znamenje na vozliščih usode. Torej bo mrk združil sonce in luno v ovnu na tranzitnem severnem vozlu. V tem obdobju bo retrogradni Merkur povezan tudi z mrki. Ker je retrogradni Merkur v polni moči, bodo učinki mrka morda nekoliko zakasnjeni. Možne so komunikacijske napake, zamude pri potovanju in tehnološke okvare. Tudi ta vidik nam bo omogočil, da se osvobodimo preteklosti. Uporabili bomo svojo prirojeno modrost in vodstvo ter nasvete drugih, ki nam bodo pomagali razumeti, česa si želimo v življenju. Pomembno bo, da negujemo svoje srce in sami sebe. Zavedali se bomo tudi, da se odnosi lahko začnejo in končajo ter začeli stopati po svoji poti.

Mrk bo najbolj vplival na ta znamenja

Sezona mrkov 2024 bo na nek način vplivala na vse, ne glede na zodiakalno znamenje. Vendar pa lahko tisti s kardinalnimi sončnimi znamenji, kot so oven, rak, tehtnica ali kozorog, izkusijo najbolj intenziven čustveni vpliv sončevega mrka, še piše portal lepotaizdravlje.rs.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.