Magazin
37 ogledov

Horoskop izdaja, kakšen nakupovalec ste

nakupovanje prijateljici Shutterstock
Za preudarne nakupovalce veljajo zemeljska znamenja, pripadniki ognjenih znamenj nakupovanje pogosto doživljajo kot lov, vodna znamenja morajo biti za nakupovanje pravilno razpoložena, zračnim znamenjem pa nakupovanje v prvi vrsti pomeni zabavo.

Oven

Ne glede na to, ali kupujejo hrano, oblačila ali kaj drugega, se ovni v trgovini gibljejo od police do police. Ker dobro vedo, kaj želijo, pogosto ne nehajo nakupovati, dokler želenega ne dobijo. Najraje nakupujejo sami, saj jih drugi s svojimi komentarji in drugačnim pogledom na nakupovanje le spravljajo ob živce. Slabša stran nakupovanja pri ovnih je, da se pred nakupom po navadi ne prepričajo o najugodnejših ponudbah, zato se pogosto zgodi, da zapravijo več, kot bi lahko.

Bik

Po potrpežljivosti v trgovinah slavijo biki, ki se po nakupih vedno podajo s ciljem dobiti čim več za svoj denar. Nakupovalni listki in strogo držanje nakupovalnega proračuna so pri njih klasika, prav tako se pri nakupih radi pogajajo. Njihova šibkost je, da zaradi svoje neprilagodljivosti le s težavo pristanejo na kaj drugega, kot so si zamislili.

Dvojčka

Nestrpnost dvojčkom ne pusti, da bi se po trgovini sprehajali mirno. Idealno nakupovanje vidijo kot hiter nujni opravek – najraje stopijo v trgovino, se ozrejo okoli, pograbijo stvari, ki jih potrebujejo, in se odpravijo na kavo in klepet s prijatelji. To, da na nakupovanje niso osredotočeni, jih pogosto pripelje do tega, da kupijo nekaj, kar jim sploh ni všeč, ali nekaj, česar ne potrebujejo. Le da čim prej opravijo nakup, seveda.

Rak

Raki so impulzivni nakupovalci. Ker pogosto nakupujejo zato, da bi se bolje počutili, je pri njih pomembno, da se po nakupih odpravijo dobro razpoloženi. Če se odpravijo lačni, se lahko hitro zgodi, da nakupijo cel voziček živil, ki jih sicer ne bi izbrali. Ker ne kupujejo premišljeno, pogosto zapravijo več, kot si lahko privoščijo.

Lev

Velikodušni pripadniki tega znamenja radi nakupujejo zase, pa tudi za druge. So sproščeni nakupovalci, radi se zabavajo in se po nakupih odpravijo s prijatelji ali boljšo polovico. Čeprav imajo radi luksuzne stvari, pa jih hitro razjezijo tiste, ki so precenjene. Da bi se potolažili, si v takšnem primeru lahko kupijo tudi nekaj, kar jim ni tako zelo všeč.

Devica

Prisegajo le na najkakovostnejše, a kadar si tega ne morejo privoščiti, jih to spravlja v zelo slabo voljo. Pozorni so na detajle, tudi označbe na živilih skrbno prebirajo. Device so zelo izbirčne, po nakupu pa pogosto razmišljajo tudi o tem, ali so res izbrale pravo stvar.

Tehtnica

Ko najdejo nekaj, kar jim je všeč, ne bodo veliko premišljevali o tem, ali stvar kupiti ali ne. Svojemu okusu zaupajo, a kljub temu želijo potrditev, da so izbrali dobro in kakovostno, slišati tudi od drugih. Tehtnice bi kupile vse, kar jim je všeč, zato je dobro, da jim med nakupovanjem družbo dela še nekdo, ki jim prepreči nepotrebno zapravljanje denarja.

Škorpijon

Čeprav lahko škorpijoni brez nakupovanja (izjema so seveda živila in dobrine, potrebne za preživetje) preživijo več mesecev, pa takrat, ko jih prime nakupovalna mrzlica, lahko nadoknadijo vse "zamujeno". Takrat so za stvari, ki jih ne potrebujejo, sposobni zapraviti več, kot si lahko privoščijo.

Strelec

Pripadniki tega znamenja se v trgovinah ne znajdejo najbolje. Med policami se gibljejo zbegano, pogosto pozabijo, kaj so sploh želeli kupiti, ali pa v iskanju "nečesa" pretečejo celo mesto, na koncu pa se domov vrnejo praznih rok. Mladi strelci pogosto zapravljajo za neumnosti, a se takšno nepremišljeno nakupovanje z leti umiri.

Kozorog

Kozorogi imajo nakupovalni proračun vedno pripravljen, pred odhodom po nakupih pa najugodnejše cene pogosto preverijo tudi na spletu. O tem, ali se nekaj res izplača kupiti, se pogovarjajo in posvetujejo tudi z drugimi "poznavalci". Brez težav in večjih premislekov so za stvar, ki jim je všeč, pripravljeni globoko seči v denarnico. Ker dajo veliko tudi na praktičnost, se zna zgoditi, da nečesa, ki jim je sicer zelo všeč, zato, ker ni dovolj praktično, ne kupijo. No, to pogosto tudi obžalujejo.

Vodnar

Nakupovanje kot tako jim ne povzroča težav, hitro pa se ujamejo v past pri stvareh, ki jim niso všeč, a jim kljub temu posvečajo pozornost – med njimi iščejo nekaj, kar bi jim bilo všeč. Čeprav so impulzivni nakupovalci, pa vedno pazijo, da ne zapravijo preveč.

Ribi

Najpogosteje nakupujejo brez nakupovalnega seznama ali želja. Izberejo tisto, kar jim pade v oči. Na denar se pri izbiri stvari ne ozirajo, saj v tistem, kar izberejo, zelo uživajo. Ker pri nakupih pogosto niso previdni, se lahko zgodi, da kupijo nekaj, kar jih razočara.

Komentarjev 1