Magazin
34 ogledov

Hotel, ki je videti kot dom

Kot doma! Žurnal24 main
V ZDA se je letos pojavil nov trend v hotelirstvu, ki narekuje notranjo opremo, ob kateri se boste počutili kot doma. Da, to vključuje tudi nekaj nereda.

Kdor je naveličan sterilnih, brezosebnih hotelskih sob, se bo te novosti najbrž zelo razveselil. Ameriški oblikovalci so se namreč domislili načina, da bi hotele spremenili v obiskovalcu prijaznejše in bolj domače prostore. Zasnovali so blagovno znamko Ace Hotel in sobe so opremili na enak način, kakor bi opremljali stanovanje. V njih lahko najdete dekorativne predmete, knjige, rože in še kakšno stvar, ki je tam le zato, da vzbuja vtis domačnosti. Nobeno presenečenje ni, če vas v kotu sobe pričaka kitara, na polici zbirka gramofonskih plošč, čez stol pa visi par sveže zlikanih kavbojk.

Domača raznolikost
Umetniškemu vtisu prostora je v primerjavi s klasično hotelsko sobo namenjene veliko več pozornosti – kar visi na steni, je tam z namenom in ne le zato, da bi zapolnili prazen prostor. Večinoma je notranja oprema kombinacija modernih in starih kosov pohištva, kar okrepi občutek, da tam nekdo živi. V takšni hotelski sobi ali apartmaju je vedno tudi hladilnik in kuhinjska oprema, ki nikakor nista dolgočasna. Trend tudi tu upošteva dejstvo, da ljudje predmete v stanovanju zbirajo počasi in postopoma, kar pomeni, da so skodelice različnih barv in velikosti, prav tak krožniki in pribor. Če se gost počuti, kot da je na obisku pri prijatelju, ki ga trenutno ni doma, je cilj dosežen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.