Magazin
77 ogledov

Hribi ob Soški dolini vabijo

Soča Shutterstock
Danes in jutri se bo v dolini Soče in po okoliških vrhovih zaključil Festival pohodništva.

Prvi oktobrski konec tedna bo minil v znamenju Festivala pohodništva, ki bo danes in jutri še zadnjič letos obiskal hribe ob Soški dolini. Prireditev vabi tako izkušene gornike kot planince začetnike, saj se pohodi med seboj zelo razlikujejo, tako da lahko vsak najde katerega zase. Spoznavali pa ne boste le naravnih lepot, poskrbljeno bo tudi za seznanjanje z bogato zgodovinsko dediščino tega območja.

Po rapalski meji
Eden od zanimivejših pohodov, ki se bodo odvili danes, je zagotovo pohod po rapalski meji, ki bo trajal pet ur. Obiskali boste Baško grapo, vrhove Porezna, Slatnika, Koble in Črne prsti. Na pot se boste odpravili že ob 9. uri iz Podbrda. Lahko pa se danes ob 10. uri iz vasi Smast odpravite po poteh Goriškega slavčka, iz Bovca pa po Buških stezah.

Jutri se lahko pridružite pohodu po Soški poti, se potepate nad Baško grapo in obiščete zaključek festivala z ogledom kmetije z jeleni pod Matajurjem s pokušino domačih dobrot in vodenim ogledom muzeja prve svetovne vojne na prostem Kolovrat. Vse informacije o pohodih in prijavah nanje lahko poiščete na spletni strani Dolina-soce.com.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.