Magazin
265 ogledov

Hrustljava jagodna pita

jagodna pita Blanka Kefer
Z jagodno pito presenetite najbližje ali prijatelje, za prazovanje pa jo lahko pripravite tudi namesto torte.

Sestavine:

  • 400 g jagod
  • 30 g masla
  • 20 g moke
  • zavitek listnatega testa
  • 125 g lešnikov (mletih)
  • 75 g kristalnega sladkorja
  • jajce (zmešano, za premaz)

Priprava:

  • Za pripravo hrustljave jagodne pite najprej operemo jagode, jim odstranimo peclje in jih narežemo na četrtine. Model za pite namastimo in ga po dnu ter ob straneh na rahlo pomokamo. Listnato testo razvaljamo in odrežemo v velikosti modela ter pazimo, da lahko rob testa povlečemo še približno 3 centimetre v višino. Testo damo v model in ga s prsti potlačimo, po dnu nekajkrat prebodemo z vilicami, da med peko ne vzhaja preveč.
  • Preostanek testa hranimo za konec in ga uporabimo za vzorčke, ki jih lahko položimo na jagodno pito. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija.
  • Polovico sladkorja zmešamo z mletimi lešniki ter mešanico porazdelimo po dnu pite. Čez položimo na četrtine narezane jagode, preostanek testa pa narežemo na trakove in jih v obliki mreže položimo čez jagode.
  • Razžvrkljamo jajce ter z njim premažemo rob pite in mrežo. Pečemo približno 35 minut, dokler testo ne dobi zlato rjave barve.
  • Hrustljavo jagodno pito postrežemo še toplo s kepico vaniljevega sladoleda.

več slastnih jedi z jagodami poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.