Magazin
38 ogledov

Hrvati dobili krematorij za ljubljenčke

pes Shutterstock
Na Hrvaškem so odprli prvi krematorij za hišne ljubljenčke v državi in menda tudi v regiji. Krematorij je pred kratkim začel obratovati v Samoborju nedaleč od Zagreba.

Kot so zapisali na spletni strani družbe Pet memo, poleg upepelitve ponujajo prevzem posmrtnih ostankov in prevoz do krematorija. Pogovarjajo se, da bi storitve ponudili tudi v Sloveniji, piše STA.

V samoborskem krematoriju poudarjajo, da je veliko ljubiteljev živali, ki razumejo, da je smrt hišnega ljubljenčka podobna izgubi prijatelja. Zato so se odločili, da bodo ponudili dostojanstveno poslovitev od živali.

Od 35 do 170 evrov

Cene storitve so odvisne od modela upepelitve, pa tudi od velikosti živali. Za najmanjše hišne ljubljenčke, kot sta papiga in hrček, je cena skupinske upepelitve 35 evrov. Za manjše živali do deset kilogramov bo treba odšteti 47 evrov, za večje pasme psov, ki so težji od 60 kilogramov, pa je cena upepelitve 99 evrov. V primerih posameznih upepelitev pa so cene nekoliko višje, in sicer med 47 in 170 evri.

V Pet memu načrtujejo, da bi do konca leta uredili tudi pokopališče za hišne ljubljenčke, na katerem bi lastniki lahko pokopali žare s pepelom svojih živali.

Komentarjev 1
  • sobota4 08:16 06.september 2013.

    saj ga imamo tudi v Ljubljani