Magazin
101 ogledov

Idealna umešana jajca

Idealna umešana jajca Blanka Kefer
Dober dan se začne z jajci. Danes si privoščite umešana.

Sestavine:

  • 3 jajca
  • 1 žlica masla
  • sol
  • poper
  • drobnjak

Priprava:

  1. Za idealna umešana jajca z metlico dobro zmešamo jajca in jih solimo. V teflonski ponvi na srednji kuhalni temperaturi spenimo maslo, prilijemo jajca in pustimo, da rahlo zakrknejo.
  2. Z lopatico obračalko (najboljše silikonsko) ločimo jajca od roba ponve in premešamo. Postopek ponavljamo, da jajca skoraj povsem zakrknejo; so še vedno rahlo rahlo tekoča in kremasta (na srednji temperaturi 1–2 minuti).
  3. Jed postrežemo na ogrete krožnike, da jajca do konca zakrknejo, a pri tem ne postanejo suha.
  4. Umešana jajca posipamo s sveže mletim poprom in nasekljanim drobnjakom.

Nasvet:

K umešanim jajcem lahko postrežemo tudi sveže pečeno slanino.


VEČ RECEPTOV ZA ZAJTRKE NAJDETE TUKAJ

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.