Magazin
89 ogledov

Idealni seks traja tri minute

Žurnal24 main
Pozabite na maratonski seks in kup truda, ki ga morate vanj vložiti. Idealno trajanje spolnega odnosa je, po neki raziskavi, tri do maksimalno deset minut.

Med ljubitelji seksa v avtomobilu so najbolj priljubljeni zadnji sedeži. © iStockphoto

 
Glede na hvalnice moškim, ki zdržijo celo noč, bi pričakovali, da bodo izsledki raziskave precej drugačni. Vendar ne – večina ljudi se zadovolji s tri- do desetminutnim seksom.

Raziskavo so opravili na univerzi v Pensilvaniji. Ugotovitve kažejo, da popoln seks traja od sedem do trinajst minut, medtem ko je 20 minut že predolgo. Dr. Eric Corty pa trdi, da je "celo tri minute dovolj" za obojestranski užitek partnerjev. "Tako moški kot ženske imajo nerealna pričakovanja. Moški iz domišljije imajo ogromne penise, trde erekcije in zdržijo celo noč. Takšna pričakovanja pa lahko privedejo do razočaranj in nezadovoljstva s spolnim življenjem," je izpostavil dr. Corty.

Študija temelji na raziskavah 33 spolnih terapevtov iz Kanade in ZDA, ki v idealno trajanje spolnega odnosa niso vključili predigre, temveč samo čas penetracije. Vseeno pa lahko pari iz obvezne "posteljne opreme" izpustijo štoparice, saj si vsak par sam določa trajanje spolnega odnosa.

In glede na to, da idealni seks traje maksimalno trinajst minut, vam predlagamo pet naj mest za brzake:

1. AVTOMOBIL : Med ljubitelji seksa v avtomobilu so najbolj priljubljeni zadnji sedeži, medtem ko avanturisti prisegajo na akcijo na motornem pokrovu.
2. DVIGALO : Imate to prednost, da se vaša služba nahaja na najvišjem nadstropju stolpnice? Izkoristite to in uganite, zakaj adrenalinski odvisneži uporabljajo gumb za ustavljanje dvigala.
3. KOPALNICA : Med skupnim prhanjem ali kopanjem pogosto pomagamo partnerju pri miljenju, kar se lahko hitro konča z brzakom na robu umivalnika ali kar v spalnici. Vsekakor se kapljice vode na vaših mokrih telesih ne bodo uspele posušiti.
4. KINO : Dolgočasni filmi imajo tudi svoje prednosti – na pol prazne kinodvorane. Seks v zadnjih vrstah je zanimiv in vzburljiv, saj vas lahko mimogrede sredi teme preseneti lučka paznika, ki bo zahteval mir v dvorani.
5. MIZA : Kdor stavi na sigurno, naj izbere dobro staro hrastovo mizo v kuhinji. Za malce več adrenalina lahko odgrne zavese. Ekshibicionisti pa lahko pustijo rahlo odgrnjene zavese v pisarni, medtem ko razmetavajo papir na pisalni mizi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.