Magazin
883 ogledov

Ideje, kam za krompirjeve počitnice

Gardaland
1/5
Žurnal24 main
Počitnice. Jesenski čas je kljub mrazu eden izmed najboljših letnih časov za počitnice.

Krompirjeve počitnice. Še je čas, da naredite načrt za prihajajoče krompirjeve počitnice.

Odletite na toplo

Če ste med tistimi, ki poleti niso bili na morju, so idealna izbira počitnice v zadnji minuti. Za okoli 350 evrov na osebo lahko iz Münchna za en teden odletite na Kanarske otoke, iz Ljubljane pa za 540 evrov v Turčijo.

Na izlet z vlakom

Z vlakom se lahko ugodno zapeljete v različne dele Slovenije. Obiščite Wellness Park Laško in Terme Olimia, kjer lahko z veljavno železniško vozovnico koristite tudi do 50-odstotne popuste na vstopnino. Če ste za novo izkušnjo starega, se lahko z muzejskim vlakom popeljete po Bohinjski progi. Povratna vozovnica s programom je za otroke od šestega leta 39 evrov, za odrasle pa 75 evrov.

Ena izmed slovenskih najlepših jam je Škocjanska jama. Za doživetje kraškega podzemlja in barvite vožnje lahko izberete vlak iz Ljubljane do Divače; redna cena vozovnice za odrasle je 7,27 evra, za otroke pa 3,64 evra. Imetniki družinske kartice potujejo že za 4,36 evra, otroci do 12. leta pa brezplačno. Od Divače pot nadaljujete z brezplačnim avtobusom.

Italija in Gardaland

Za okoli 60 evrov na osebo se lahko odločite za enega izmed izletov v Italijo, in sicer v Gardaland, Movieland park ali Verono in Zoo safari. Preživite ves dan v zabaviščnem parku, v družbi filmskih junakov, znamenitosti Verone ali otokov Murano in Burano.

Komentarjev 1
  • Dixon 12:22 17.oktober 2013.

    Najboljša izbira v tem času so zagotovo lahko le počitnice in oddih v termah. Mi že vrsto let hodimo v terma, letos pa smo izbrali terme olimia. Pri Tuš potovanjih smo dobili zelo dobro ponudbo za vikend paket za 4 ...prikaži več osebe v hotelu s 4 zvezdicami Breza. Pa tudi prijatelji smo mi rekli da je v Podčetrtku zelo lepo.