Magazin
327 ogledov

Ideje za delo od doma

Spletno delo je zanimiva oblika dela, ki ga lahko opravljate tudi od doma. (Foto Žurnal24 main
Ko teče beseda o delu na domu, navadno pomislimo na prazne obljube prevarantov, s katerimi naj bi zaslužili ogromno denarja brez denarnega vložka.

Recesija je priložnost za prevarante in goljufe, ki ponujajo ogromen zaslužek nesrečnim posameznikom, ki jim v želji po zaslužku zaupajo in navadno ostanejo še brez tistega malo denarja, ki so ga težko hranili za črne dni. Delo na domu je eno tistih del, ki ima nekakšen grenak priokus, saj ga večina povezuje prav s prevaro, piramidnimi sistemi in še čim. Naj vas ne zavedejo obljube, da za določeno delo ne potrebujete nobenega znanja in kapitala.

Preverjene priložnosti
Obstaja pa nekaj že preizkušenih možnosti za delo od doma, ki so lahko rešitev iz brezposelnosti ali pa popoldanska dejavnost ob že obstoječi zaposlitvi. Za vsako od priložnosti pa seveda potrebujete znanje ali pa spretnost, nekaterih se lahko tudi priučite.

1. Podaljševanje nohtov
Obstaja kar nekja tečajev za pridobitev znanj potrebnih za podaljševanje nohtov. Če vas zanima lepota in kozmetika, je to pravi poklic za vas. Če se odločite za ta poklic, boste potrebovali nekaj osnovnega kapitala za tečaj in delovna sredstva.

2. Načrtovanje porok
Pri nas je ta dejavnost še vedno v povojih in mogoče bo prav vam uspel veliki preboj. Če ste dobri v organiziranju velikih dogodkov, je ta posel pravi za vas. Storitve, ki bi združevale popolno organizacijo, so sicer med bolj popularnimi v ZDA, pa vendar pridobivajo simpatizerje tudi pri nas. Na internetu najdete celo tečaje za načrtovalce porok.

3. Prevajalstvo
Ste poliglot in vam sporazumevanje v številnih jezikih ni tuje? Zaradi vedno večje stopnje mednarodnega sodelovanja v gospodarstvu, politiki ... je tudi povpraševanje po prevajalskih storitvah vedno večje. Obstaja veliko spletnih strani, ki nudijo prevajalske storitve in ponujajo delo prevajalcem.

4. Izdelava darilnih predmetov
To je popularen posel, katerega uspeh je odvisen od vaše kreativnosti. Obstaja kar nekaj podjetij, ki vam priskrbijo vse potrebno za sestavljanje praktičnih predmetov, kot so svinčniki in podobno. Plačilo je v tem primeru normativne narave, zato se najprej prepričajte, če boste v času, ki ga želite nameniti tej dejavnosti, zaslužili dovolj.

5. Oblikovanje spletnih strani
E-delo je zelo zanimiva oblika dela, vendar ni primerna za vse. Za kandidate, ki potrebujejo nadzor in zase vedo, da nimajo zelo dobro razvitih delovnih navad, je bolje, da se osredotočajo na dela, ki potekajo v podjetju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.