Magazin
268 ogledov

Ideje za okrasitev doma

1/10
Žurnal24 main
December je čas, ko se z dekoracijo doma veliko ukvarjamo. Še iščete ideje za božično-novoletno okrasitev doma?
  • "Navdih je vse," odgovarja Tomaž Smrtnik iz cvetličarn Emporia v Ljubljani na vprašanje, kako okrasiti dom za praznike malo drugače. "Prepustite se domišljiji in materialom in presenečeni boste." Okraske lahko izdelate iz suhega in keramičnega cvetja, suhega sadja, pavovega, gosjega in drugega perja, suhih plodov dreves, žita, začimb, kamnov, školjk, sveč, biserov in drugih kamenčkov, bleščic in celo polnila za blazine. Oblike naj bodo brez meja.
  • Jelko si lahko izdelate iz vej dreves in grmovja ali iz listov raznih rastlin. Obdelajte jih z žametnim prahom, stiroporom, bleščicami, barvami, stekleno volno, umetnim snegom.
  • Alternativa jelki so eksotične lončnice. Praznični duh pa lahko ustvarite le z domiselnimi lučkami ali z obešenimi voščilnicami (kot to počnejo na primer v Avstraliji in Veliki Britaniji).


Prispevek je bil objavljen v Zame, brezplačni prilogi časnika Žurnal24, ki je izšla 4. decembra. Izbor izdelkov, poglejte jih v fotogaleriji, je skoraj v celoti iz cvetličarn Emporia ter prodajaln Flat in Kokoška, vse so v Ljubljani. Foto: Dejan Mijović in promocijsko gradivo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.