Magazin
139 ogledov

Iz kadi na lesena tla

Lesena tla v kopalnico vnesejo dodatno toplino in občutek domačnosti. (Foto: Shu Žurnal24 main
Tudi v kopalnicah so vse bolj priljubljeni les in pralne gumijaste obloge.
Laminati v kopalnici. Danes lahko za kopalniška tla izberete ne le lesene obloge, temveč tudi priljubljene laminate, ki so videti kot les in so prav tako odporni proti vodi. Zaradi drugačne, ožje oblike ustvarjajo videz parketa, ki sicer ne spada v kopalnico. Tovrstne laminatne obloge so na voljo tudi pri nas, proizvajalci pa zanje obljubljajo do deset let garancije; osnovni pogoj za trajnost seveda ostaja kakovostna izvedba, ki ne dovoljuje vlagi, da bi se vtihotapila v tla.

"Ljudje se pogosto odločajo za les, a je treba paziti na to, kako se kombinira z ostalimi oblogami, obvezno pa mora biti zadeva kakovostno izvedena," o trendih pri izbiri talnih oblog za kopalnico pravi arhitektka Špela Modic. Gre za les, ki je obdelan na poseben način in zato odporen proti vlagi. Cenovno je les nekaj dražji od klasične ploščice, ceno pa dvigne tudi kakovostna izvedba, a se pri tako majhnih površinah to pri končni ceni ne bo bistveno poznalo.

Praktične umetne mase
Vse pogostejša je tudi uporaba umetnih mas, ki so na voljo v veliko barvnih odtenkih, dobrodošli pa sta predvsem preprostost njihovega vzdrževanja in dolga življenjska doba.

Kopalnica v eni ravnini
"Veliko je povpraševanja tudi po tuših brez dvignjenih tuškadi – da so tla po vsej kopalnici enotna in le toliko nagnjena, da voda odteka v pravo smer," pravi Modičeva. "Kljub novim trendom pa se ljudje še vedno najpogosteje odločajo za klasiko – keramiko, morda se le po stenah odločijo uporabiti pralno barvo namesto ploščic," dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.