Magazin
27 ogledov

Izberite idealno delo zase

Izberite idelano delo zase kar iz svojega kavča. Žurnal24 main
Na svetovnem spletu je ogromno testov, s pomočjo katerih naj bi odkrili vašo idealno karierno pot, vendar je njihova točnost le okoli 60%.

Človeško obnašanje je predestinirano in predvidljivo; možno ga je klasificirati. Sigurno ste že ugotovili, da se ljudje ne obnašajo, ne delajo in ne mislijo tako kot vi. Psihologija pozna ogromno različnih tipov ljudi (npr. introvertirani in ekstrovertirani, intuitivni in senzibilni, racionalni in čustveni). Vsakemu izmed nas so že ob rojstvu dane nekatere osebnostne lastnosti in preference. Na podlagi tega kar vam je všeč, kar radi počnete, česar si želite, vaše kompatibilnosti z drugimi, ipd. lahko ugotovite kakšni ste in kateri poklic je idealen za vas.

Simmonsov karierni test
Simmonsov test za izbiro vaše idealne kariere naj bi bil 99% točen. Test je nastal na podlagi Simmonsove študije in že več kot 28 let pomaga razpoznati in zaposlovati ter usposabljati najboljši kader. Polega tega zmanjšuje fluktuacijo zaposlenih v podjetjih, dviguje produktivnost podjetjem ter zmanjšuje zaposlitvene stroške. In po vrhu vsega nima prav nobenih neugodnih učinkov.

Ugotovili so, da so zaposleni, ki so jih usposabljali v skladu z omenjenim testom, pokazali številne pozitivne spremembe – postajali so vse boljši, prodornejši, bolj učinkoviti, imeli so bolj razviti občutek pripadnosti ekipi ipd. Simmonsov test namreč pomaga posamezniku dojeti, zakaj počne, kar počne in kako lahko izboljša svoja znanja in sposobnosti.

Izbira vašega idealnega poklica v zgolj 30 minutah
Trideset minutni spletni test primerja vaše značilne osebnostne lastnosti s skoraj vsemi zaposlitvami in zaposlitvenimi tipi na svetu. Po izpolnjenem testu in izpeljani prej omenjeni primerjavi v samo 7 minutah prejmete cca. 19 strani dolgo poročilo, v katerem je med drugim navedeno, katera zaposlitev vam je glede na vaše osebnostne karakteristike najbolj pisana na kožo.

Ključni elementi testa
Simmonsov test za izbiro karierne poti ocenjuje oziroma meri vaše zaposlitvene tendence in navade, osebnostni profil ter povezavo med vašimi izstopajočimi osebnostnimi lastnosti in različnimi tipi zaposlitev. Ključno vlogo pri vsem tem pa igra čustvena inteligenca - najpomembnejši dejavnik osebnostne prilagoditve v odnosih in na delovnem mestu.

Test najdete na spletni strani http://careertest.us/index.html. Stal vas bo 25 dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.