Magazin
91 ogledov

Izdelajte angelsko voščilnico

angel
1/3
Maja Zupančič
Podarite varuha, ki prinaša veselje, tolažbo in upanje.

Angeli so varuhi, ki si jih predstavljamo različno, najpogosteje pa s krili. Prinašajo veselje, tolažbo in upanje, nanje pa se najpogosteje spomnimo ob božiču, ko tudi dom okrasimo z njihovimi podobami. Če radi ustvarjate, lahko angelčke na različne načine izdelate tudi sami. Pripravili smo vam zelo preprosto navodilo za izdelavo ljubkih angelcev, ki jih z malo pomoči odraslih lahko izdelajo tudi otroci.

Pripomočki

Potrebovali boste okrogel papirnat krožnik, svinčnik, škarje in nekaj spretnih prstov. Svoje papirnate angele lahko okrasite z bleščicami, jih porišete ali polepite z okraski.

Namigi za ustvarjanje

  • Na okrogel papirnat krožnik narišite obliko, ki jo vidite na fotografiji. Izberite krožnike različnih barv in velikosti (naš je premera 23 centimetrov).
  • S škarjami ali olfanožem izrežite model po črtah, ki ste jih narisali. Izberite dobre škarje, da bo šlo lažje od rok. Pri izrezu angelove glave poskušajte biti čim natančnejši.
  • Krožnik rahlo upognite nazaj, tako da glavo in krilo potisnete proti sebi; četrtini, iz katerih bosta nastali krilci, zataknite. Desno zarezano črto zataknite za levo.
  • Najbolje je, da angela okrasite, preden ga sestavite. Okrasitev je prepuščena vaši domišljiji. Nanj lahko napišete lepo misel in ga podarite ob voščilu za praznik.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.