Magazin
71 ogledov

Izkoristite prostor v majhnem stanovanju

V majhnem stanovanju lahko namesto klasične pregradne stene uporabite tako s pol Žurnal24 main
Vsakdo si želi urejeno stanovanje, kar pa je lahko problem, še posebej v majhnih stanovanjih. Zato izkoristite skrite prostorčke v svojem stanovanju in se izognite neredu.
Zidne police
V majhnem stanovanju so zidne police ključ do urejenosti. Z njimi dobro izkoristite prostor in si pridobite odlagalne površine. Na police odložite DVD-je, CD-je, knjige, mape z računi in fotografije. So tudi odlična rešitev za majhno otroško sobo, saj lahko otroci na policah razstavijo svoje umetnije, igračke in slike. Klasične lesene police lahko zamenjate s steklenimi ali s policami modernih barv in oblik.

Večnamenska soba
Nekatera stanovanja imajo majhno, večnamensko sobico, shrambo ali majhen prostor pod stopniščem. Tako sobo opremite z večnamenskim pohištvom, v katerega lahko pospravite najrazličnejše stvari, kot so nesezonska oblačila in obutev, orodje in drugi pripomočki, del sobice pa lahko namenite za shrambo živil.

Prostor pod posteljo
Če je vaša postelja brez predalnika, lahko prazen prostor pod njo dobro izkoristite. V pohištvenih salonih so na voljo plastične škatle, narejene prav za prostor pod posteljo. Vanje spravite posteljnino, odeje, bunde ali nesezonska oblačila.

Obešalniki
S stenskimi obešalniki lahko pridobite odlagalne površine za predmete, ki jih pogosto uporabljate. V predsobi namenite del prazne stene obešalnikom, nanje pa obesite jakne, plašče, dežnike in ključe. Tudi v kuhinji in kopalnici so obešalniki zelo uporabni. Nanje obesite krpice, brisače in gobice za tuširanje.

Omara za čevlje
Veliko prostora lahko prihranite, če čevlje pospravite v omaro, namenjeno prav njim. S tem se izognete kupom čevljev pred vhodnimi vrati in hkrati umazaniji, ki pada z njih.

Stojalo za televizor
V sodobnem svetu ima vsakdo v stanovanju vsaj po en televizor. Če ste med tistimi, ki imajo v vsaki sobi enega, vam le-ti vzamejo veliko prostora. S pravilno izbiro omarice za televizor lahko prostor pod njim dobro izkoristite. Nekatere znamke televizorjev imajo v ponudbi tudi omarice, ki se popolnoma podajo k izbranemu televizorju in tako poleg estetskosti ponujajo tudi funkcionalnost.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.