Magazin
31 ogledov

Izlet tedna

kekec Arhiv organizatorja
Bliža se stoletnica stvaritve pastirskega literarnega junaka Kekca, ki najbrž razveseljuje že vsaj peto generacijo slovenskih otrok, navdih pa daje tudi že deseti prireditvi za vso družino Kekčevi dnevi.

Ta bo v Kranjski Gori od jutri do prihodnje nedelje med drugim ponudila obiske Kekčeve in Škratove dežele, gledališke predstave, ki se navdihujejo v likih iz zgodb o Kekcu, razne družabne igre in ustvarjalne delavnice, pohod Po poteh Triglavskih pravljic in vožnjo na Besni Pehti, to je poletnem sankališču ob vznožju Vitranca.

Pot v domišljijske dežele

Večina dogodkov je brezplačna, le pravljične dežele in poletno sankanje so plačljivi – za Kekčevo deželo boste odšteli 11 evrov, za Škratovo deželo in Triglavske pravljice v Mojstrani po osem evrov, za sankanje pa polovično ceno (za otroke 2,50 evra, za odrasle pa 3,25). “Po poteh Triglavskih pravljic je prijeten družinski izlet, na katerem boste spoznali sedem triglavskih pravljic, vezanih na določen prostor in dogodek. Ugotovili boste, ali se je velikan že prebudil, ali so mački na Požgančevem mostu res zakleti, kaj se je zgodilo ob mojstranški in dovški cerkvi, pa tudi, kje je skrit zaklad na Grančišču. Pozabiti ne smete niti na prigode pastirčka Gregca. Nazadnje se boste okrepčali s kakšno domačo dobroto in posladkali z velikanovim piškotom,” pojasnjujejo pri kranjskogorski turistični organizaciji, ki prireja Kekčeve dneve.

Lunapark ob desetletnici

Letos bo v sklopu Kekčevih dni, ki so namenjeni otrokom od tretjega do 15. leta, prvič tudi velik lunapark, razigranci pa se bodo med drugim lahko pomerili v različnih igrah na prostem, kjer jih bo zabaval medved Čalapinko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.