Magazin
26 ogledov

Izlet tedna: Na festival ustvarjalnosti

lutka Shutterstock
Jutri ob Trubarjevi domačiji na Rašici obiščite festival ustvarjalnosti.

Že zjutraj ob 7. uri bo na sporedu pohod po Velikolaški kulturni poti, ki ga organizira Planinsko društvo Velike Lašče. Na startu se boste lahko zglasili tja do 10. ure, pohod pa traja največ štiri ure. Pot je krožna, primerna tudi za neizkušene pohodnike, povezuje pa rojstne kraje Frana Levstika, Josipa Stritarja in Primoža Trubarja. Za startnino boste odšteli dva evra, otroci pa se bodo lahko pohoda udeležili brezplačno.

Delavnice in dogodivščine

Ob 11. uri se bo ob Trubarjevi domačiji začelo osrednje dogajanje festivala. Združenje mladih, staršev in otrok Sezam je pripravilo mobilno otroško igrišče, podjetje Art-les bo ponudilo delavnice izdelovanja mavrične lesene vrtavke, z Gregorjem Štrukljem, priložnostnim risarskim ustvarjalcem in umetniškim navdušencem, bodo najmlajši lahko uganjali vragolije s papirjem, udeležili se boste lahko lutkovnih in gledaliških predstav, se naučili poslikav obraza in še mnogo več.

Čeprav je videti, da so v prvem planu najmlajši, pa organizatorji niso pozabili niti na starše oziroma odrasle obiskovalce festivala. Ti se bodo lahko naučili izvajati energijske vaje in lončariti, uživali pa bodo lahko tudi v spustu s kanujem po Rašici. Za resnejše starše bo organizirana delavnica z naslovom Vzgojne stiske in postavljanje meja, ki jo bo izvajal zavod Vezal. Festival organizirata Zavod Med.over.net in Zavod za razvijanje ustvarjalnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.