Magazin
208 ogledov

Jacobove karamelizirane hruške s cimetom

Jakob Kapus Gašper Jager
Pevec Jacob nam je zaupal, da bo za predbožično večerjo pripravil okusnega piščanca v lešnikovi omaki, svoje goste pa bo posladkal s karameliziranimi hruškami s cimetom. Recept za sladico je razkril tudi nam.

"Tudi letos sem zadolžen za eno od predbožičnih večerij, kjer se bomo zbrali dobri prijatelji. Letošnji meni? Naj bi bil presenečenje, ampak vseeno vam lahko izdam majhen del. Med drugim bo za glavno jed na krožnikih piščanec s pehtranom v lešnikovi omaki, kar pravzaprav ni presenečenje, ker si to vsi vedno zaželijo, kadar pridejo na večerjo za mojo mizo. Morda še sladica: tokrat se bom lotil karameliziranih huršk s cimetom, s kremo iz bele in temne čoklade."

Za štiri osebe potrebujete:

  • 3 do 4 sladke hruške (najboljše viljamovke)
  • 3 dcl sladke smetane za kuhanje
  • 100 g bele čokolade
  • 100 g temne čokolade
  • albert keksi
  • cimet
  • maslo
  • sladkor

Jacobovi napotki:

"Hruške olupimo in narežemo na kocke. V posodi segrejemo maslo, na katerem deset minut dušimo hruške, da se omehčajo. Še prej po želji dodamo nekaj žlic (vsaj 4 zvrhane) rjavega sladkorja in  začinimo s cimetom."

"V vsako od servirnih posodic zdrobimo približno pet albert keksov. Najbolje jih zdrobimo kar v pesti, ni pa jih treba mleti. Prelijemo s hruškami in počakamo, da se ohladijo. Ta čas v sladki smetani pri zmernem ognju stopimo obe čokoladi, ki ju prelijemo čez piškote in hruške. Sladico serviramo hladno, lahko jo okrasimo še s stepeno smetano."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.