Magazin
25 ogledov

Jajčka razburjajo Otočane

Kinder jajčka jajčki Shutterstock
Britansko združenje Let Toys be Toys s prstom kaže na zadnjo promocijsko pogruntavščino italijanskega podjetja Ferrero, ki je na trg poslalo po njihovem mnenju seksistične kinder jajčke modre in rožnate barve.

Britanski zaskrbljeni starši, člani združenja Let Toys Be Toys, ki opozarja na seksistično moč igrač, so tokrat prst naperili proti kinder jajčkom italijanskega Ferrera. Podjetje jih je namreč razburilo, ko je oznanilo, da bo prihodnji mesec na britanski trg poslalo jajčka modre in rožnate barve z željo, da dečki ne bi bili razočarani, ko bi v jajčku našli verižico za punčke, deklice pa neprijetno presenečenje nad avtomobilčkom.

Razburjeni nad tem, da se promovira identiteta igrač

“Neverjetno je, da nadaljujejo s promoviranjem identitete igrač, pri čemer namigujejo, da rožnat jajček vsebuje punčke, moder pa avtomobilčke. Zelo sem bila razočarana, ko sem izvedela za ta novi izdelek. Izgubili bodo stranke,” je za britanski časnik Independent izjavila razburjena predsednica združenja Let Toys Be Toys Trisha Lowther. Pri združenju namreč menijo, da takšne igrače s stereotipizacijo spolnih vlog slabo vplivajo na duševno-telesni razvoj otrok.

Večini staršev se modri in rožnati jajčki zdijo dobra ideja

Ferrerova naložba v rožnate in modre jajčke na britanskem trgu je, vključujoč oglaševanje in promocijo, težka 6,2 milijona evrov. S posebno izdajo kinder jajčkov pa si nadejajo podoben uspeh, kot so ga imeli v Nemčiji, kjer je bil lani novi izdelek zelo dobro sprejet. ”Naš namen ni bil izzvati kogaršnokoli občutljivost, ravno nasprotno – za nov izdelek smo se odločili po marketinški raziskavi, ki je razkrila, da se 66 odstotkom britanskih staršev to zdi dobra ideja,” je izjavil britanski predstavnik Ferrera Charlie Cayton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.