Magazin
20 ogledov

Javni uslužbenec Mario

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Si Maria v Spet doma predstavljate stavkajočega: bolj resnega, mirnega, ne tako zagnanega?

Dan pred stavko se je na TV Slovenija začela nova sezona oddaje Spet doma, ki jo je zagreto napovedal voditelj Mario: Takle je utrip v studiu! Čas je za udarni začetek! In potem: Lahko se počasi sprehodim do svoje sprejemnice, pogledam občinstvo, ki je razposajeno in razigrano … Publika je res pridno ploskala in na pol plesoči Mario je predstavil gosta Uroša Slaka in Alenko Tetičkovič. Ki pa, kot se je izkazalo v nadaljevanju, nista tako zelo noter padla kot spočiti voditelj. K vznesenosti je verjetno pripomoglo banalno dejstvo, da je bila to po dolgem času edina nedelja, ko se nacionalki ni bilo treba ukvarjati z zoprno konkurenco na komercialki (ta začenja z resničnostnim šovom Big Brother slavnih). Ne daj se, Mario!

Razvedrilo. Slak in Traven se na čezoceanskih letih napijeta, smo izvedeli v Spet doma, v četrtkovih Pogledih Slovenije pa naj bi bila tema stavka. Ta presneta, nedoumljiva stavka! Zdaj, ko to pišem, še ni znano, kakšen je njen morebiten razplet, me pa skrbi, kakšna skrita orožja imajo pripravljena v razvedrilnem sektorju javne RTV Slovenija. Si predstavljate na primer Maria: bolj resnega, mirnega, ne tako zagnanega? Ali da se z gosti ne bi šel ljubkih igric, kot sta Otroške zadeve in Igra za hrbotm? Si lahko sploh zamislite, da bi nastopali le tako imenovani urbani glasbeniki, ne pa zmagovalci Eme, Slovenske popevke in podobnega? Dlje ko grem, bolj všeč mi postaja, kar pa je jasen signal, da se kaj takega ne more zgoditi in da so veliko verjetnejše ponovitve lanskih razvedrilnih oddaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.