Magazin
20 ogledov

Je mesto žensk doma?

Ženske so doma še vedno precej bolj obremenjene kot moški. Žurnal24 main
Skoraj osem odstotkov slovenskih moških meni, da je prostor žensk doma. Tako pa misli kar 14 odstotkov prebivalcev Srbije in 13 odstotkov prebivalcev Hrvaške.

To je v primerjavi s Slovenijo skoraj dvakrat več. Pričakovano pa se v vseh treh državah z zgornjim mnenjem strinja več moških kot žensk, je pokazala raziskava Inštituta za raziskovanje trga in medijev Mediana.

Ženske več pospravljajo
V Sloveniji skoraj tretjina žensk v povprečju več kakor tri ure na dan skrbi za otroke, medtem ko se delež moških pri tem prepolovi. Pol ure ali manj za otroke skrbi slaba četrtina moških. Ženske (po pričakovanjih) na splošno prav tako več časa na dan kot moški namenijo pospravljanju. Več kot polovica jih vsak dan pospravlja uro ali dve, medtem ko večina moških to v povprečju počne pol ure ali manj na dan.

 

Preberite še:

Glede na to, da ženske v Sloveniji skrbi za otroka in gospodinjskim opravilom v povprečju namenijo več časa kakor moški, imajo tudi manj časa, ki bi ga vsak dan namenjale zabavi, rekreaciji in osebnim odnosom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.