Magazin
63 ogledov

Je (zgolj) poljub prevara?

Bi ga/jo že zaradi takega prizora zapustili? Žurnal24 main
Spletna agencija za marketinško raziskovanje Onepoll.com je opravila zanimivo raziskavo o odnosih, v katero je bilo vključenih tri tisoč parov.

Raziskava je pokazala, da kar petina ljudi, ki so v resni zvezi, redno razmišlja o prevari. Na srečo jih je skoraj dve tretjini prepričanih, da bi jih skok čez plot stal zveze, zato bi se tej skušnjavi raje uprli. Vseeno pa je 12 odstotkov anketirancev priznalo, da so že prevarali svojega moža ali ženo, kar tretjina vseh pa je varala svojega bivšega partnerja.

Kar 69 odstotkov anketirancev verjame, da je za izgubo zaupanja v partnerja dovolj (zgolj) poljub partnerja z drugo osebo. Več kot četrtina pa jih kot varanje razume že samo izmenjavo telefonske številke z nasprotnim spolom. 53 odstotkov anketirancev bi svojega partnerja v trenutku postavilo pred vrata, če bi ga ujeli pri neprimerni izmenjavi elektronskih sporočil z drugo osebo.

14 odstotkov anketirancev v zvezi "prepoveduje" tudi spogledovanje, skoraj 63 odstotkov vprašanih pa pravi, da je čustvena zveza z drugo osebo enako neprimerna kot telesna.

Ja, ljudje smo si različni. V zvezi imamo različna pričakovanja: medtem ko nekaterih ne moti čustvena odvisnost partnerja od druge osebe, drugi ne moremo sprejeti niti spogledovanja. Vsak posameznik se mora zato sam odločiti, koliko kompromisov je pripravljen sprejeti v zvezi. Pri tem je prav, da smo do sebe in do partnerja iskreni že na začetku skupne poti, saj so omejitve kasneje v življenju hladna prha za odnos.

Pa še nekaj drži: ljudje ponavadi varamo, ko v zvezi nekaj škriplje. Da je temu tako, meni tudi vsak četrti anketiranec, ki je sodeloval v omenjeni britanski raziskavi.

Kaj pa menite vi? Je poljub res že prevara? In kako hladni lahko ostanete ob spogledovanju svojega partnerja?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.