Magazin > Joonglaa
2235 ogledov

ALYA: ‘’Uspeh pride, ko sta prisotna strast in predanost’’

Alya Instagram @alyamusic
Ena izmed najpopularnejših slovenskih glasbenih ustvarjalk Alya je z nami delila izkušnje svoje več kot deset let dolge kariere. Kot mentorica sodeluje tudi v šovu Joonglaa Star, zato smo jo vprašali, katere so glavne lastnosti, ki jih išče pri tekmovalcih…

 

Želiš tudi ti pokazati svoj talent? Pridruži se nam na Joonglaa Star Šovu in se poteguj za nagrade v vrednosti več kot 15.000 €! Pod vodstvom treh slavnih mentorjev bomo izbrali novega top slovenskega Youtuberja! Hitro se prijavi na joonglaa.si, prijave so odprte do 7.8.

‘’Glede trajanja kariere ostaja isto, čas pokaže svoje’’

Alya je nad glasbo navdušena že od otroštva, svojo kariero pa je začela s festivali. Ena prvih pesmi ‘’Mr. Poželenja’’ je na festivalu radia HIT, leta 2002 osvojila drugo mesto. ‘’To se mi je zdela odlična odskočna deska za začetek, deležen si takojšnje medijske pozornosti, hkrati pa je to odlična izkušnja’’. Prizna pa, da je razlika v publiki, takrat in zdaj, zelo velika. ‘’Časi se spreminjajo, takrat je bilo dosti težje uspeti, glede trajanja kariere pa ostaja isto, čas pokaže svoje. Sicer pa tudi zdajšnji časi zahtevajo, če želiš delati na dolgi rok, veliko ljubezni, predanosti in delovnih navad’’. 

Zaupala nam je tudi, kdo je bil skozi njeno dolgo kariero njen največji podpornik. ‘’Starši so bili vedno moja opora in hkrati tudi največji kritiki. Imela sem srečo, saj je bila mami vedno malo drugačna in “up to date” tako sem si pri ustvarjalnosti vedno lahko dala duška’’.

Tako kot na vse je tudi na Alyino kariero letošnje kaotično leto močno vplivalo. ‘’Prekrižalo nam je načrte, vendar takšno je življenje, ne moremo vsega vedno planirati... Iz te neljube situacije je potrebno vzeti najboljše in biti optimističen. To obdobje sem vzela za ustvarjanje, priprave na naslednje leto in pa hkrati za počitek’’.

 
‘’Velik poudarek dajem izvirnosti!’’

Alya je skozi svojo kariero nabirala izkušnje tudi na glasbenih tekmovanjih. Večkrat je sodelovala na slovenskem izboru za Pesem Evrovizije, v tem tednu pa praznuje četrto obletnico zmage na glasbeni prireditvi Melodije morja in sonca. Na vprašanje kaj bi spremenila pri svoji karieri, kaj bi sporočila mlajši sebi, odgovori, da ne kaj dosti. ‘’Najverjetneje ne kaj dosti, saj brez izkušenj, ki sem jih nabrala v vseh teh letih, ne bi bila tu kjer sem. No mogoče bi si kakšno stvar olajšala.’’

Letos pa kot mentorica sodeluje v šovu Joonlgaa Star. Zaupala nam je, da pri tekmovalcih išče predvsem talent, resnost, predanost, namen. ‘’Zame je zelo pomemben namen, kakšna želja, zakaj. Veliko mladih počne to samo zaradi prepoznavnosti,  to žal ni dovolj...Uspeh pride, ko sta prisotna strast in predanost,’’ še doda. 

Joonglaa star | Avtor:

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.