Magazin > Joonglaa
1113 ogledov

Klemen Bunderla se je moral skriti za točilni pult

Klemen Bunderla Sviglo Production
Začel se je največji talent šov v Sloveniji – JOONGLAA STAR. Če bi tudi ti rad zaslovel znotraj in onkraj naših meja, imaš sedaj enkratno priložnost.

Najbolj kulski YouTube kanal pri nas Joonglaa in spletna stran Žurnal24 iščeta slovenske talente. Znaš peti, plesati, risati, igrati … ?Potem si točno to, kar iščemo. 

Mentorji šova, Jani Jugovic, Alya in Klemen Bunderla že čakajo nate! Ne zamudi in se prijavi!!! Klikni TUKAJ.

Voditelj Klemen Bunderla, ki ima izkušnje tudi s petjem, saj je igral v muzikalih, nam je že pred začetkom zbiranja prijav zaupal, kakšen je občutek, ko te prepozna in obožuje veliko ljudi. Si iz pravega testa za zvezdo?

Kaj potrebuje oseba, poleg talenta, da uspe v šovbiznisu?
Veliko trme in dobre volje, ker se projekti velikokrat zavlečejo, od tebe pa se ves čas pričakujejo fokus, angažiranost, ... Z muhastim, brezvoljnim značajem ne koristiš nikomur. Obvezna oprema je tudi volja do dela (tudi na sebi), izpopolnjevanja. Ne zgodi se vse na 1, 2, 3. Veliko je ponavljanj in mučnih ur, da stvari zgledajo spontano in preprosto. Talent tukaj pomeni zgolj to, da ti bo večina stvari lažjih, vse ostalo pa je delo.

Kako doživljaš slavo?
Večinoma so to prijetni, lepi trenutki, ljudje ti pomahajo, trobijo, povejo, kako jim lepšaš vsakdan in tudi povejo, če si kdaj brcnil v temo. Z veseljem sem tudi za kako fotografijo, selfie in avtogram. Malo si v zadregi, ko gre za zelo intimne stvari. Zdaj sem sicer zdrav, ampak če bi zbolel, ne bi ravno želel, da se vsi naokoli pogovarjajo o tem. Ali pa ko pride čas osebnih stisk in pretresov. Čas za žalovanje in družino je včasih kar na preizkušnji. Včasih tudi pridejo težki dnevi, ko nimaš energije in ti nič ne gre. Takrat bi se najraje v zemljo vdrl, pa seveda ni mogoče. Ampak prijaznost se s prijaznostjo vrača in nasmešek ter lepa beseda se mora vedno najti.

Si imel z oboževalci kdaj slabe izkušnje?
Teh je k sreči zelo malo. Je pa seveda zelo neprijetno, ko te nekdo zasleduje, opaziš določen avto, ki ti sledi, spotakljive fotografije preko MMS sporočil, ko niti ne veš, kako je kdo prišel do tvoje številke. Ali čakanje pred radijem, da prideš ven. Sporočila, da te nekdo na smrt ljubi, pa te v bistvu ne pozna. Sem se že skrival za sosednjo hišo, enkrat v bližnjem baru za šankom. Nikoli ne bom pozabil usluge, ki mi jo je naredila natakarica, ki je oboževalki rekla, da me ni videla. Včasih si ljudje prijaznost razlagajo na zelooo napačen način. Tudi fotografijo polepljene sobe z mojimi fotografijami sem že dobil. Takrat sem sodelavki rekel, da če se mi kdaj kaj zgodi, je kriva ta oseba. Posnetki so bili zares strašljivo čudaški. Ampak kot rečeno, prevladujejo najlepše možne izkušnje, za kar sem najbolj hvaležen. Ljudje prav tako presenetijo v srčnosti.

V kateri situaciji pa ti je slava koristila?
Pa vsak dan mi koristi. Da ti dnevno ljudje sporočajo, da jim je fino, da zaradi tebe uživajo, jim je lažje, ko se slišimo preko radia Aktual ali ko poslušajo kakšno pesem, ki se jih dotakne. Da bi pa prav konkretno izpostavil kakšno lepo stvar, jih je pa toliko ... Recimo dobil sem posnetke, kako fantje na neki žurki pojejo mojo pesem in žurajo v kabrioletu, pa najboljši jabolčni zavitek mi je prinesla poslušalka, dobil sem ogromno lepih prijateljstev in poslovnih partnerjev, konec koncev tudi popust pri nakupu avta, pomoč pri skrbi za zdravje in treniranje v fitnesu, ponudili so mi operacijo oči in od takrat sem po 30 letih končno brez očal. Ampak največ štejejo čustva in energija, ki mi jo ljudje vračajo. Aja, enkrat sem dobil celega pečenega piščanca, haha. To mi je bilo tako legendarna poteza, da je ne bom nikoli pozabil.

Kako pomembna so dandanes za znane družbena omrežja? 
Zelo! To so velik in dober podaljšek tega, kar počnem. Obenem prinašajo veliko več za poslušalce, oboževalce, če hočete. Objavljam veliko iz zakulisja, poteku dela, da se malo odstre, koliko dela in priprav je za kakšno stvar potrebnih. Prinašajo tudi direktno komunikacijo z mojimi ljudmi. Na vse se trudim odgovoriti v doglednem času, če koga kdaj pozno opazim, res ni nalašč, hehe. Pa še vračam lahko svojim fanom preko "sociala" - z nagradnimi igrami, preview-i in ekskluzivnimi informacijami ter dostopi. Družbena omrežja so nujnost. Ravno zadnjič sem razmišljal, a bi sploh imel vse profile, če ne bi delal v šovbiznisu. Verjetno ne. Čeprav me načeloma vse novo zelo zanima in privlači. Mah, komu lažem, seveda bi jih imel, hehe.

Kako pomemben ti je stik z občinstvom?
Brez stika z občinstvom je vse skupaj nesmiselno. To je to. Ni lepšega, kot je pristen stik, odziv občinstva. In obratno - ni hujšega kot stati pred občinstvom, s katerim se ne čutite. To je mučno za ene in druge. Takrat gledaš na to, da gre mimo čim hitreje in da je čim manj boleče za obe strani. Ti trenutki so zelo redki, ampak so del dela. Ta hladni tuš je tista trema, ki jo imaš pred vsakim nastopom. A bodo ljudje začutili mojo energijo? Bodo dovzetni za to, kar bi jim rad dal, povedal? Se bomo lahko skupaj nasmejali? Zajokali? Se bom spet spotaknil na poti na oder? Čakaj, s čim bom že začel? Najbolje, da se kar spotaknem. Hehe, sinergija med mano in publiko je vse in največja nagrada. 

Zakaj bi se morali vsi prijaviti v JOONGLA STAR?
V življenju ne smemo imeti obžalovanj, poskusiti je treba vse in izkoristiti čim več različnih priložnosti. Izgovori, da saj bi, ampak ..., zdaj niso dovoljeni! To je ustavilo že preveč uspešnih karier. Ničesar te ne sme biti strah in izkoristi priložnost, da uspeš v šovbiznisu, da te ljudje spoznajo in da spoznaš moč adrenalina, ki te pred nastopom sili na WC. Hehe, zdaj je tvoja priložnost in če je ne zagrabiš, jo bo kdo drug!

Komentarjev 1
  • supreme 08:32 11.julij 2020.

    Bunderla je tud po novem na steroidih ???