Magazin > Joonglaa
3223 ogledov

Naš spletni zvezdnik razkril, kako ga je mučila učiteljica

slovensko budalo Instagram
Kako bi se vi odzvali?

Vplivnež in zvezda kanala Joonglaa, Dani, bolj znan kot Slovensko budalo, je spregovoril o ustrahovanju, ki ga je bil deležen v šoli.

Kot je razložil, se je z družino v Slovenijo preselil kot otrok, težave pa so se začele v tretjem razredu. "Spomnim se primera z učiteljico. Videlo se je, da me zanemarja, ker sem bil druge narodnosti," je povedal in razložil, da je moral med podaljšanim bivanjem, medtem ko so se drugi otroci igrali, prepisovati knjige o pticah. Ker se je to ponavljalo, je učiteljico obiskala Danijeva mama in jo vprašala, zakaj sina ves čas izpostavlja. "Rekla ji je: 'Zakaj Rusi sem hodite? Je tukaj z medom namazano?' To je bil njen odgovor."

Dani se tudi spomni, kako so mu vrstniki v omarici puščali listke, na katerih so ga označili za begunca in ga pozvali, naj se vrne v staro domovino. Učitelji niso ukrepali. "V glavi sem imel milijon vprašanj. Kaj delam narobe, zakaj se tako obnašajo do mene ... Poskušal sem priti do odgovorov, a jih ni bilo. Zaradi tega sem postal vsiljiv do ljudi, ker sem mislil, da delam nekaj narobe. Situacija je bila vsakič hujša, a nisem bil žalosten. Bil sem otrok, ki je ves čas poskušal kaj novega."

Če imate podobne težave, se lahko anonimno obrnete na portal Nacionalnega inštituta za javno zdravje   tosemjaz.net, kjer boste dobili strokovne nasvete in vso podporo. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joonglaa (@joonglaa)

 

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 07:57 14.oktober 2023.

    BOODALA 🌐