Magazin > Joonglaa
3436 ogledov

Pevec Rok Piletič komaj čaka, da te spozna!

BQL Anej Piletič Rok Piletič Bit Sever
Ne zamudi svoje priložnosti. Zasij tako močno, da te vidi ves svet!

Začel se je JOONGLAA STAR, največji YouTube talent šov pri nas, ki bi se ga moral udeležiti tudi TI! Vemo, da mora tvoj talent videti vsa Slovenija, zato ne oklevaj! Posnemi največ 3 minute dolg video, objavi ga na svoj YouTube kanal in izpolni prijavnico. Čaka ta medijska prepoznavnost, pogodba s popularnim kanalom Joonglaa, novi Huawei ter video oprema!

Prijavi se TUKAJ!

Družil se boš z Anejem in Rokom Piletičem

Popularnost Joonglee je vse večja tudi zaradi znanih obrazov, ki sodelujejo pri tem projektu, med njima sta tudi brata Piletič, Anej in Rok. Slednjega smo izprašali, zakaj se je odločil za sodelovanje s tem zabavnim kanalom

Z Anejem sta zvezdi Joongle. Zakaj sta se pridružila ekipi? Kaj je čar tega kanala? 

Že nekaj časa pred nastankom Joongle sodelujemo z izredno uspešnim hrvaškim YouTube kanalom Joombos, s katerim smo nanizali ogromno uspešnih zgodb, v našem primeru predvsem vezanih na glasbo. Med drugim smo predstavili poletni hit VROČE, ki smo ga predelali v hrvaški jezik – VRUĆE - in tako smo postali prepoznavni tudi na Hrvaškem. Pesem je požela veliko pozitivnih komentarjev.

Ker v Sloveniji obstaja ogromno samostojnih youtuberjev, glasbenikov, influencerjev in ljudi, ki delajo "videe od doma", se je nekako utrnila ideja za Joonglo, ki bi poskušala združiti influencerje na en portal, da bi bili bolj prepoznavni in lažje dostopni mladim in mladim po srcu.

Sodelovanju sva se seveda z veseljem odzvala, ker je čar Joongle ravno to, da vsi, ki spremljajo tvojo glasbo, spoznajo še tvojo drugo plat - zabavno plat in tvoj lifestyle. In glede na to, da je koncept Joongle zabava, sva seveda z veseljem pristopila, saj je širjenje pozitive tisto, kar najbolj šteje!

Kaj vama je prineslo sodelovanje z Joonglo?

Kot rečeno, koncept Joongle je zabava! Videi, ki jih snemamo, odražajo pristna čustva, tudi pogovori so pristni. Če s tem zadovoljujemo in osrečujemo sami sebe, verjamem, da tudi drugi ljudje z zadovoljstvom spremljajo naše videe. Če ljudje vidijo, da smo vsi, ki sodelujemo pri tem projektu, v resnici pozitivne osebe, ljubimo pozitivo in jo poskušamo širiti tudi med vse mlade, sploh v teh časih, je zgolj in samo pozitivna stvar, tudi za najino glasbeno kariero. Gledanost in obisk Instagrama se povečujeta takrat, ko prihajajo novi Joongla videi, kar pomeni, da mlade zanima, spremljajo in podajajo svoje komentarje in mnenja, kar je super.

Si zaradi videa na Joongli dobil kakšno zanimivo/nespodobno/duhovito povabilo?

Specifičnih nespodobnih povabil ni, saj niti ne predstavljamo sami sebe v tej smeri, je pa veliko vprašanj o tem, kako vse skupaj deluje, kdaj bodo novi videi, veliko je pozitivnih komentarjev, povpraševanj - takšnih in drugačnih, tudi za koncerte. Je pa seveda najbolj pogosto vprašanje, ali sva z Niko Zorjan par.

Anej je svojo pot začel v šovu, v katerem je pokazal svoj talent in nase opozoril Raaya. Tudi naša Joonglaa zvezda bo šla po podobni -resničnostni - poti. Kako gledaš na take projekte? 

Vsak šov, ki je podprt s strani medijskih hiš,  bodisi SIT, bodisi Joongla, kjer lahko pokažeš svoj talent, pa naj bo to petje, vloganje, stand up komedija, je vedno odskočna deska, da te vidi čim več ljudi. V najinem primeru je Raay opazil Aneja, preko Aneja mene in tako smo začeli  zgodbo BQL-a. The rest is history.

Kakšna je bila tvoja pot? Kdaj si začutil željo po karieri v soju luči?

Želja po soju luči je v meni bila že dolgo časa. Ampak kot rečeno; lahko si še tako dober, tako talentiran... težko boš uspešno zgodbo vozil sam. Seveda so tudi izjeme, ampak načeloma za uspešnimi ljudmi vedno stoji delavna, marljiva ekipa. Ljudje, ki so v ozadju, pa se jih veliko premalo izpostavlja. Pa naj bo to v mojem glasbenem primeru tonski mojster, nekdo, ki je zadolžen za luči, ekipa, ki ti snema pesmi, ekipa, ki ti snema videospote ali pa nekdo, ki je pripravljen ob treh zjutraj voziti domov po napornem koncertu. Biti uspešen je mozaik faktorjev, ki vplivajo na to, da si lahko uspešen. Tega sem se začel zavedati šele po tem, ko sem videl koliko dela in truda je treba vložiti, da ti v karieri uspe. Da ne govorim o tem, da uspešna zgodba ni nujno prihod na delo ob 7.00 in zaključiti ob 15.00 ter oditi na kavo, ampak postane tvoje življenje. Ne gledaš več, da je to delo in ne gledaš več na uro, ampak to živiš.

Kaj moraš imeti, da ti uspe v takem poslu in na Joongli?

Težko je podati recept za uspeh, ker ga ni. Lahko se generično izrazim, da vztrajaj pri svojih željah. Starejši kot si, bolj ti je jasno, da cilj ni „uspeh“, ampak delati to, kar te veseli. Se družiti z ljudmi, ki ti vlivajo pozitivo. Podajati ljudem naprej pozitivo, če si oseba, ki rada nastopa. To je lahko neke vrste uspeh.

Kako pomembna so dandanes družbena omrežja (sploh Youtube) za uspeh? Kako gledaš na Youtube zvezde?

Živimo v dobi interneta. Iz revij in časopisov se je vse premaknilo na telefone, računalnike. To sem sprejel, to je lifestyle in ne razumem ljudi, ki govorijo, da so mladi preveč na telefonih in računalnikih. Tega ne moremo spremeniti in obrniti nazaj. Sem generacija, ki se je večino časa družila na igriščih, igrala nogomet, košarko … Nismo imeli telefonov. Mislim, da še vedno mladi to počnejo. Če pa vmes posnamejo par videov, kako Matic zabije gol ali Mojca naredi salto nazaj ter to objavi na YouTubu in zato dobiva potrditev, da nekaj dela dobro in da ji ljudje radi sledijo, si s tem vliva samozavest, se mi pa ne zdi nič sporno. Vsak si najde tisto, kar sam želi in v čemer se počuti dobro.

Kaj vse s sabo prinese slava?

Slava je stranski produkt uspeha. Slave si ne izbereš. Je del procesa, ki se zgodi, ko te ljudje začnejo spremljati. Jaz izredno uživam, ko me ljudje ustavijo, prepoznajo, se fotografirajo, poklepetajo, ti povedo kakšno pozitivno, pa tudi negativno kritiko. To te gradi, da si še boljši, ti vliva voljo, samozavest in "hrani dušo". So dnevi, ko bi si želel, da me ne bi prepoznali, ampak, odločitev za to, da se pojavljam na javnih portalih in vplivam na prepoznavnost, je moja.

Kaj svetuješ tistim, ki se želijo prijaviti v JOONGLA STAR?

Vse, ki se vidijo v izredno uspešni zgodbi kanala Joongla, ki so pripravljeni na nove super projekte, vse ki bi se radi pokazali ljudem, izpostavili svoj talent in postali prepoznaven obraz Joongle, vabim, da se prijavite in komaj čakam, da se spoznamo. Bodite pripravljeni na zabavo, smeh in pozitivo. Treba bo seveda tudi delati, ampak ko so pozitivni feedbacki ljudi, ki cenijo tvoj trud in talent, je vse delo "kaplja v morje". Veliko sreče vsem in upam, da se kmalu vidimo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.