Magazin > Joonglaa
2859 ogledov

Tudi oče in stric raperja Emkeja legendarna slovenska glasbenika

Emkej instagram @emkej_wudisban
Marko Kocjan priljubljen slovenski raper, bolj znan pod umetniškim imenom Emkej, je za nas razkril zanimive podrobnosti o sebi.

Emkeju je bila glasba, vsaj tako se zdi, položena v zibelko. Oče član skupine Pepel in kri, stric skupine Lačni Franc, tako ni presenteljivo, da je tudi on že v najstniških letih poprijel za mikrofon. Emkej pa je kot otrok hotel zaiti v drugačne vode glasbe. ‘’Ko sem bil otrok sem hotel biti Micheal Jackson, samo zdaj nimam več take želje.’’ Namesto popa se je tako začel ukvarjati z rapom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dans rokamo s pubeci ob 16.45 na @val202 in ob 22.30 na @rtv.slovenija. Vklopite. 💯 #emkej #muzičari #koncert #od #doma #val202 #rtvslo 📸: @kinosiska

A post shared by Emkej Wudisban (@emkej_wudisban) on

Njegova resnejša glasbena pot se je začela pred dobrim desetletjem v skupini Tekochee Kru, ko so izdali album Adijo stari, kaki scenarij. Po treh skupnih albumih in številnih nastopih se je Štajerec odločil, zagnati solo kariero. Izdal je že štiri uspešne solo albume. Med karanteno je predstavil videospot za starejšo pesem ‘’Oblast’’ in z ogromno skupino slovenskih glasbenikov sodeloval pri pesmi ‘’TventiTventi’’. Posebne okoliščine očitno niso zatrle njegove ustvarjalnosti. Trenutno namreč dela na svojem novem albumu. In njegov najljubši verz nove pesmi? ‘’Ko mudi se mi, zgodi se mi, da zamujam vse, mudi se mi tak fejst, da zamujam se.’’

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nov spot. Link v bio. #tventitventi

A post shared by Emkej Wudisban (@emkej_wudisban) on

Simpatični Mariborčan nam je zaupal tudi, da je v šoli najbolj sovražil slovenščino. ‘’Zato ker mi je materni jezik štajerščina, mi je šla najbolj na živce slovenščina,’’ se pošali. 

Vse to in še več je  o svojem življenju Emkej povedal ekipi Joonglee, zato spremljaj naš Youtube kanal, kjer boš lahko izvedel še več podrobnosti o tem razigranem raperju. Ne pozabi tudi na prijave na nov šov Joonglaa star! Pohiti, ampak ne prehitro, da ne zamudiš in se poteguj za nagrade v vrednosti več kot 15.000€! Pod vodstvom treh znanih slovenskih mentorjev (skoči na Joonglin Instagram profil, kjer smo že razkrili imena mentorjev) bomo izbrali novo Youtube zvezdo. Hitro se prijavi na Joonglaa.si, prijave so odprte do 7.8.

Joonglaa star | Avtor:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.