Magazin
80 ogledov

Kaj hišni ljubljenček pove o vas?

pes, zlati prinašalec
1/9
Žurnal24 main
Ljubitelji psov so za 11 odstotkov bolj odgovorni od tistih, ki prisegajo na mačke, je pokazala teksaška raziskava.

Raziskava, narejena na univerzi v Teksasu, je razkrila povezanosti med hišnimi ljubljenčki in značajskimi lastnostmi njihovih lastnikov. Med 4500 anketiranci jih je bilo 46 odstotkov lastnikov psov, 12 odstotkov lastnikov mačk, ostali pa so bili lastniki drugih domačih živali.

Kreativni lastniki mačk
Lastniki mačk naj bi bili bolj svobodomiselni, nekonvecionalni in kreativni, s čutom za umetnost in filozofijo, pravijo raziskovalci. Ljubijo družabno življenje, a znajo uživati tudi v samoti in želijo preizkušati nove stvari. Čeprav nekateri prisegajo na pomirjevalni učinek mačk, pa raziskovalci opažajo, da so lastniki mačk lahko tudi zelo nervozni, zaskrbljeni in pogosteje pod stresom.

Energični lastniki psov
Tako kot psi so tudi njihovi lastniki dobri in zvesti prijatelji, polni energije in pogosto tudi športni navdušenci. Vizualne in karakterne podobnosti med lastniki in psi niso nič nenavadnega, pravijo raziskovalci.

Značajske povezave in to, kaj lahko vaš hišni ljubljenček pove o vas, poglejte v galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.