Magazin
62 ogledov

Kaj lahko počnete z limono v kuhinji?

Lepa, zdrava, dišeča in vsestransko koristna! Žurnal24 main
Limona je eden tistih sadežev, ki bi jih vedno morali imeti doma, saj ima "izredne kulinarične in nekulinarične sposobnosti".

In čeprav smo o uporabi limone v nekulinarične namene že pisali, nekaj dodatnih nasvetov ne bo odveč. Limonin sok deluje antibakterijsko in antiseptično, zato je čiščenje z limono v veselje vsem, ki prisegajo na naravno čiščenje "brez kemije". Preberite, kaj še lahko s citrusom, katerega domovina naj bi bila Indija, Burma ali Kitajska, počnete v kuhinji!

  • Osvežite hladilnik. Če starih in načetih živil ne mečemo stran redno, hladilnik počasi začne smrdeti. Hladilnik izpraznite, očistite z vlažno krpo, nato pa na gobico kanite malo limoninega soka in hladilnik še enkrat pobrišite. Kadar je čiščenje preveč zamudno, na kosem vate zlijte žlico limoninega soka in ga za nekaj ur postavite v hladilnik.
  • Naj posoda zasije. Stare lonce zdrgnite s polovico limone, nato jih obrišite s suho krpo.
  • Limona v rižu. Riž se med kuhanjem rad zlepi, a če vodi za kuhanje dodate žlico limoninega soka in izognili se boste lepljivi riževi gmoti.
  • "Pobelite" zelenjavo. Krompir in cvetača med kuhanjem rada porjavita. V vodo zato dodajte žlico limoninega soka. Limonin sok pred oksidiranjem zavaruje tudi narezano sadje in zelenjavo.
  • Odišavite deske za rezanje. Na deski režete čebulo, česen, morda celo ribe in meso ... Nič čudnega, da deska kljub vztrajnemu drgnjenju zasmrdi. Zdrgnite jo s polovico limone ali z gobico, "prepojeno" z limoninim sokom.
  • Naženite žuželke. Nasvet, ki vam bo bolj prav prišel v toplejšem delu leta: pragove vrat, okenske police in vse druge "poti", po katerih v kuhinjo vstopajo žuželke, pokapajte z limoninim sokom. Na kritična mesta natresite še malo limonine lupinice – močan vonj bo gomazeče žužke zelo verjetno odvrnil od vaše kuhinje.
  • Očistite mikrovalovno pečico. Tri žlice limoninega soka dodajte v skodelico vode in jo pet minut počasi segrevajte v mikrovalovni pečici. Nato mikrovalovko odprite, malo ohladite in stene, na katerih se je umazanija zaradi pare zmehčala, zdrgnite z gobico.
  • Stran z vodnim kamnom. Rezina limone ali gobica, prepojena z limoninim sokom, dobro odstranjujeta vodni kamen s kromiranih površin in stvari. Za začetek zdrgnite pipe.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.