Magazin
26 ogledov

Kaj moške najbolj skrbi?

Bo kmalu kot mama? (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Tudi moške v razmerju skrbi marsikaj, a kaj je tisto, kar naj bi jim povzročalo največ sivih las? Skrb, da bo njihova partnerica čez nekaj let postala takšna kot njena mama.

Bo čez nekaj let videti kot njena mama? V raziskavi, narejeni v Veliki Britaniji, je največ moških (v raziskavi jih je sodelovalo dva tisoč) povedalo, da je njihov največji strah, da bi se njihova boljša polovica postarala v svojo mater – da bi se začela tako vesti in bi bila tako tudi videti. Jo Barnett, britanska strokovnjakinja za razmerja, je rezultate študije pokomentirala z besedami: "Stara modrost pravi, da če hočeš vedeti, kakšna bo tvoja partnerica, ko bo stara, poglej njeno mamo. V veliki meri je to res. Če lovite vitko mlado žensko, njena mama pa je lepo okrogla, je velika možnost, da bo debelušna tudi ona, ko se bo postarala. Res pa je tudi, da sodobne ženske veliko bolj zavzeto skrbijo zase, zato to s staranjem še zdaleč ni nujno res." Tiskovni predstavnik podjetja, ki je naročilo raziskavo, pa je povedal: "Britanski moški so preveč obremenjeni z ženskami. Radi bi jih spodbudili, naj bodo pri njih bolj sproščeni in živijo za trenutek."

Med sestrami ali brati?
Raziskava pa je pokazala še nekaj. Moški, ki odraščajo z veliko sestrami, za ženske niso tako privlačni kot moški, ki odraščajo z brati – prvi se ženskam morda zdijo manj možati kot drugi, menijo strokovnjaki. Razmerje med moškimi in ženskami v družini, v kateri odraščajo, naj bi namreč vplivalo na spolno vedenje moških.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.