Magazin
19 ogledov

Kaj najhitreje uniči ljubezen?

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Ljubezen se lahko hitro ujame v past. So pasti, iz katerih se skoči mimogrede, in so pasti, iz katerih se lahko reši le še po čudežu. Hočete preživeti? Ne rišite trikotnika.

Kdo je med zmagovalno peterico "uničevalcev ljubezni", ki velikokrat uspešno načnejo ali celo uničijo ljubezensko razmerje?

5. mesto: različni cilji
Različne želje par hitro začnejo vleči narazen. Morda zaradi pomanjkanja komunikacije prepozno ugotovita, da nimata več enakih ciljev. Morda si različne stvari želita že od začetka, a si tega preprosto nista hotela priznati. Če gre za imeti ali ne imeti otroke, oditi v tujino zaradi napredovanja v službi, stanovati v hiši nad starši ali kupiti lastno stanovanjce ... so stvari kritične. Kompromisi so v nekaterih primerih pač skoraj nemogoči in eden bo potegnil krajši konec. Če bosta sploh ostala skupaj.

4. mesto: preteklost
Ljudem, ki živijo v preteklosti, je težko narediti korak naprej. "Dediščino preteklosti" smo že omenjali, torej je "bivša zadeva" resna. Primerjanje partnerja z "bivšo osebo" ne prinaša nič dobrega in rožnata prihodnost mimogrede postane siva. Ali črna. Učenje na napakah, ki so bile narejene v preteklih razmerjih, je dobrodošlo, kovanje preteklosti in nekdanjih partnerjev v zvezde ni. Že brez tega je negotovosti (vsaj na začetku) preveč. Kar imate zdaj, je vedno drugačno od tistega, kar ste imeli prej. Zato ne podstavljajte bomb, ki jim je že pretekel rok trajanja. Stara modrost, ki nima roka trajanja, uči: "Preteklost naj ostane v preteklosti."


Preteklost naj raje ostane v preteklosti! © iStockphoto

 
3. mesto: hitenje
Zdrava razmerja napredujejo naravno. Včasih hitreje, včasih malo bolj počasi, a premika se, saj se parček vedno bolje pozna. Stvari se zgodijo same od sebe. Lahko pa se zgodi katastrofa, kadar eden od obeh nima občutka za pravi trenutek ter začne hiteti in siliti v nekaj, za kar še ni čas. Ker nikomur ni všeč, da ga priganjajo, "priganjalec" hodi po tankem robu. Najbolj nevarne "točke" so siljenje v zakon, nosečnost in skupno življenje.

2. mesto: odvisnost/neodvisnost
Vzdrževanje ravnotežja med odvisnostjo in neodvisnostjo je zamotano. Preveč odvisnosti enega bo za drugega pomenilo dušenje – izgovorjeni bodo stavki, kot sta: "Potrebujem več prostora. Jemlješ mi svobodo." Preveč neodvisnosti in v ljubezensko razmerje bodo vstopili dvomi, osamljenost in strah. Če/ko par pride do točke, ko imata skoraj samo še eden drugega, je zadnji čas za korak nazaj. Samo ne prevelik, saj je preveč časa in prostora lahko dvorezen meč – eden ali oba lahko vržeta oko drugam.

 

Preberite še:

1. mesto: varanje
"Zmagovalec" ni presenetljiv. Varanje je najhujši "uničevalec ljubezni" in to potrjujejo tudi strokovnjaki. In varanje preživi le malo parov . Tudi pregovor, da čas zaceli vse rane, se v tem primeru le redko izkaže za resničnega – prevara ohladi še tako vročo ljubezen. Pari, ki jim vendarle uspe "preživeti varanje", niso nikoli več isti, saj je zaupanje odpihnilo. Če "prevarant" še tako obljublja, da se zadeva ne bo ponovila, oba vseeno potihoma pričakujeta, da bo tisti, ki je že varal, nekoč spet ležal med tujimi rjuhami. Kaj pa varanje "samo" v glavi? Lahko gre mimo neopaženo ali opaženo in brez posledic, a najbrž ne. 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.