Magazin
16 ogledov

Kaj počnejo srečne mame?

Srečna mama posledično pomeni tudi srečne otroke. Žurnal24 main
Biti mama majhnega otročička je zelo lepo, hkrati pa tudi izjemno naporno. Katere skrivnosti so odkrile srečne mame?

Otroci prinašajo veselje, kljub temu pa ne morejo izboljšati vašega povprečnega dnevnega razpoloženja. Poleg tega vas otroci pogosto izčrpajo, frustrirajo in včasih tudi razjezijo. Ameriška raziskava je pokazala, da mame na listi aktivnosti v katerih uživajo, skrb za otroke postavijo za hrano, telovadbo in gledanjem televizije. Skrb za otroke se nahaja malce nad hišnimi opravili in službo. Kaj torej lahko storite sami, da boste srečnejša mama?

Priznajte si, da ste pod stresom
Ko se sprijaznite s tem, da pri materinstvu ni vse vedno v rožicah, življenje postane precej lažje. Lahko se počutite frustrirane, jezne ali razdražene – pa zaradi tega še niste slab starš. Pravzaprav to sploh ni neobičajen del starševstva – je nujen sestavni del.

Da bo otrok srečen, morate biti najprej srečni vi. © iStockPhoto

 

Naspite se!
Denar resda ne more kupiti sreče, jo pa zato lahko dober spanec. Raziskovalci na univerzi v Michiganu so dokazali, da dodatnih 40.000 EUR na leto prinese manj vsakdanje sreče, kot ga prinese vsakodnevna dodatna ura spanja. Najboljše je, da pri tej nalogi angažirate partnerja. Naj čez vikend otroke prevzame on, da se boste lahko vi dodobra naspali. Ko se boste zbudili v poznem dopoldnevu, boste več kot razpoloženi za aktivno otroško igro v parku.

Postavite si prioritete
Mogoče se sliši osladno, toda v resnici drži. Poskušajte v svoj dan vnesti čim več stvari, ki vas veselijo. Pomembno je, da glede na svojo finančno situacijo ocenite, kaj je mogoče izločiti iz urnika. Si lahko privoščite čistilko? Zakaj pa ne, če boste tako lahko več časa preživeli s svojimi otroki. Če to finančno ni izvedljivo, pa se vprašajte, kako čista mora hiša sploh biti. Je posteljo res nujno pospraviti vsak dan?



 

Preberite še:

Bazen zahteva posebno pozornost

Katera so najpogostejša otroška imena?

Kako umirite otroški jok?

Prepustite se toku
Kadar uživate, čas začne teči počasneje – temu izkustvu psihologi rečejo tok. Ljudje, ki se znajo prepustiti toku so veliko srečnejši. Če prepuščanja toku še ne obvladate, se tega lahko naučite od največjega mojstra na svetu – vašega otroka. Opazujte ga, kako sam opazuje mravljico, ki na hrbtu nosi drobtinico kruha. Lepo, mar ne?  Poleg tega lahko v vsakodnevne dejavnosti vključite svoje kvalitete. Ste nežni, imate smisel za humor, ste kreativni? Zakaj ne bi jutranjega pripravljanja zajtrka spremenili v malo kuharsko šolo, v kateri boste uživali vsi – vi in otroci.

V petek, 6.6., pa si preberite nadaljevanje članka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.